Ylivieskan lukion sisäilmasta ei ole löytynyt ongelmia – silti oppilaat ja työntekijät oirehtivat

Sisäilmatyöryhmä pohtii jatkotoimenpiteitä seuraavan kerran elokuussa.

Ylivieska
Läheltä
Ylivieskan lukion oppilaille ja henkilökunnalle tehtiin kysely sisäilman laadusta.Yle

Ylivieskan lukiossa keväällä tehdyjen sisäilmakyselyiden raportit ovat valmistuneet. Tutkimusten ja näytteiden perusteella sisäilmasta ei ole löytynyt sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysasetuksen rajoja ylittäviä pitoisuuksia.

Ylivieskan kaupungin rakennuspäällikkö Leena Löytynoja kertoo, että tuloksiin ja mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin palataan elokuussa seuraavassa sisäilmatyöryhmän kokoontumisessa.

Lukion oppilaille ja henkilökunnalle tehdyllä kyselyllä kartoitettiin kokemuksia sisäilman laadusta kuluneelta keväältä.

Lukion oppilaat kokivat, että sisäilma on kuiva ja tunkkainen tai huono. Oppilailla oli myös tavanomaista enemmän iho- ja muita yleisiä oireita. Myös hengitystie- ja silmäoireita oli tavanomaista enemmän, kuin vertailuaineistona käytettiin suomalaisista yläkouluista ja lukioista aiemmin kerättyä aineistoa.

Lukion henkilökunnan vastauksissa nousi esille tunkkainen sisäilma, homeen tai maakellarin haju sekä vaihteleva lämpötila. Henkilökunta koki myös vertailuaineistoa yleisimmin hengitysteiden oireita, silmien ärtymistä ja väsymystä.

Lukiossa on tehty keväällä sisäilman mittauksia niissä tiloissa, joissa on ollut oireilua.

Myös peruspalvelukuntayhtymä Kallion terveysvalvonta on tehnyt hiilidioksidi-, lämpötila- ja suhteellisen kosteuden mittauksia luokkatiloissa. Kaikissa mitatut hiilidioksidipitoisuudet ja sisäilman lämpötila olivat tavanomaisia.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)