1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiinalaisen teknologiafirman Euroopan pääkonttori Tampereelle – jopa 200 uutta työpaikkaa ja 9 miljoonaa tutkimukseen

Yritys avasi Tampereelle tuotekehitysyksikön viime syksynä.

Kamerateknologia
AAC
Kiinalainen teknologiayritys perustaa Euroopan pääkonttorin Tampereelle. Mirella Mellonmaa/ Business Tampere

Kiinalainen teknologiafirma avaa Euroopan pääkonttorin Tampereelle. Yrityksellä voi olla jopa 200 työntekijää vuoteen 2025 mennessä.

Mikrokomponentti- ja kuluttajaelektroniikkaratkaisujen toimittaja AAC Technologies Holdings Inc. avasi Tampereelle tuotekehitysyksikön viime syksynä.

Investointi- ja laajentamissuunnitelmat merkitsevät yrityksen mukaan Tampereen asemaa yhtenä maailman johtavista kamerateknologioiden osaamiskeskuksista.

AAC:n Amerikoiden ja Euroopan toimintoja johtava David Plekenpol (vas.) ja Business Tampereen asiakkuusvastaava Oliver Hussey ovat tehneet tiivistä yhteistyötä.
AAC:n Amerikoiden ja Euroopan toimintoja johtava David Plekenpol (vas.) ja Business Tampereen asiakkuusvastaava Oliver Hussey ovat tehneet tiivistä yhteistyötä.Mirella Mellonmaa/ Business Tampere

AAC kertoo myös sijoittavansa 10 miljoona dollaria (noin 8 900 000 euroa) kamerateknologioihin keskittyvään tutkimusyhteistyöhön.

Rahalla tuetaan kuvantamisteknologioiden tutkimuksen tohtorikoulutusta. Tutkimus konsortion muodostavat aluksi Shenzhenissä, Kiinassa sijaitseva tiede- ja teknologiayliopisto Southern University of Science and Technology ja Tampereen yliopisto.

– Tampereen akateemisesta tutkimusyhteisöstä löytyvä huikea optiikkaosaaminen tekee kaupungista täydellisen paikan Euroopan pääkonttorillemme, AAC Technologiesin Amerikoiden ja Euroopan toimintoja johtava David Plekenpol sanoo tiedotteessa.

Tampereen yliopiston provosti Jarmo Takala on tyytyväinen yhteistyöstä.

– Meillä on vahvat perinteet yhteistyöstä yritysten kanssa ja voimme sanoa, että olemme yksi Euroopan edelläkävijöistä tällä saralla.

Lue seuraavaksi