Pihlajalinna aloittaa 2 400 ihmisen yt-neuvottelut: 380 voi menettää työnsä

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 2 400 työntekijää.

irtisanominen
Pihlajalinna on avannut täyden palvelun lääkärikeskuksen myös Ouluun.
Arkistokuva Pihlajalinnan Oulun toimipisteestä. Paulus Markkula / Yle

Terveysalan konserni Pihlajalinna Oyj käynnistää yt:t toiminnan tehostamiseksi. Ohjelmalla tavoitellaan 14 miljoonan euron vuosittaisia kustannussäästöjä.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 2 400 työntekijää.

Tehostamisohjelman tarkoittamat uudelleenjärjestelyt voivat johtaa työntekijöiden vähennyksiin. Vähennyksien määrä on yhtiön alustavan arvion mukaan enintään 380 henkilötyövuotta.

Toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo, että yt-neuvotteluissa mietitään toiminnan tehostamista ja johtamisjärjestelmän selkeyttämistä, yleistä kulujen hallintaa, henkilöstön käyttöä joustavammin eri toimipisteiden välillä sekä päällekkäisten toimintojen purkamisen mahdollisuuksia.

Pihlajalinna on kasvanut voimakkaasti yritysjärjestelyin ja palveluverkkoa kasvattamalla. Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista.

– Meidän tulee kyetä yhtiönä kannattavaan kasvuun ja vahvistamaan sitä tukevaa yrityskulttuuria sekä toimimaan ketterästi eri tilanteissa ja vahvistamaan kyvykkyyttä ennakoida toimialan nopeatkin muutokset, Aaltonen sanoo.

Pihlajalinnan pääkonttori on Tampereella, ja yhtiö toimii valtakunnallisesti ympäri Suomea.

Työntekijöiden määrä kasvoi yli tuhannella

Tavoitteiden saavuttamiseksi Pihlajalinna harkitsee päällekkäisten toimintojen karsimista ja johtamisjärjestelmän ja organisaation selkeyttämistä sekä tehtävien yhdistämisiä.

Yt-neuvottelut eivät koske Pihlajalinnan ja sen yhdessä kuntien kanssa omistamien ns. kuntayhtiöiden henkilöstöä eikä liikuntakeskusyhtiöiden henkilöstöä. Lisäksi yhteistoimintaneuvotteluiden ulkopuolelle jäävät yt-neuvottelujen kohteena olevissa yhtiöissä kokonaan kliinisessä hoitotyössä työskentelevät lääkärit.

Pihlajalinnan liikevaihto oli viime vuonna lähes 500 miljoonaa euroa. Kasvua oli 15 prosenttia.

Liikevoitto oli viime vuonna 12,8 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 14 miljoonaa euroa, jossa oli laskua lähes 30 prosenttia.

Pihlajalinnalla oli tilikauden lopussa henkilökuntaa 5 850 työntekijää. Pihlajalinnan työntekijämäärä kasvoi viime vuonna yli tuhannella hengellä, vuosi aiemmin heillä oli 4 753 ihmistä töissä.

Lue lisää:

Pihlajalinna teki yli kymmenen miljoonan voiton: Työntekijämäärä kasvoi vuodessa yli tuhannella

Pihlajalinna odottaa tulosparannusta tänä vuonna