Lapset ovat löytäneet Porin ilmaislounaat

Kymmenet lapset ja nuoret käyvät päivittäin syömässä ilmaiseksi Porin Yhteisötalo Otavassa.

Lapset ja nuoret
Syödään eines salaattia pöydässä.
Kaupunki tarjoaa Porissa lapsille ja nuorille ilmaisen lämpimän lounaan ja salaatin kesällä. Kuvan ruokailu ei ole Porista.Sami Takkinen / Yle

Porin kaupungin tarjoama ilmainen lounas on tavoittanut tänä kesänä päivittäin 30 – 40 lasta ja nuorta. Yhteisötalo Otavassa on tarjolla koko kesän ajan arkipäivisin lämmin lounas. Lounastarjoilu on tarkoitettu niille, joilla ei jostain syystä ole mahdollisuutta ruokailla kotona tai muualla.

– Lounaalle ovat tervetulleita kaikki, asuinpaikasta riippumatta, kertoo Satakunnan Yhteisökeskuksen toiminnanjohtaja Milja Karjalainen.

Hän kertoo, että ruokailusta on annettu paljon palautetta. Pääsääntöisesti palaute on ollut positiivista. Ilmainen lounas on koettu tarpeelliseksi. Kehitysideat liittyvät lähinnä sijaintiin, koska kaikki halukkaat eivät ole saaneet järjestettyä kuljetusta keskustaan.

Ilmaisruokailu on kokeiluluonteinen. Pori tekee päätöksen tulevasta tämän kesän kokemusten perusteella.

– Kaupunki tekee yhteenvedon kokemusten perusteella. Jos lounaita päätetään jatkaa muina kesinä, mietitään samalla varmaan, miten tarjoilu saataisiin maantieteellisesti mahdollisimman kattavaksi, Karjalainen kertoo.