Valtion toimistotalohanke pääsee etenemään Hämeenlinnassa – valitus Markkinaoikeuteen peruttu

Hämeenlinnassa tyhjenee virkamiesten jäljiltä lääninhallitus sekä virastotalo Birger Jaarlin kadulta.

Hämeenlinna
Virastotalon tontti Hämeenlinnassa
Virastotalon tontti Hämeenlinnassa.Anne-Maria Niskanen / Yle

Yli kolmelle sadalle valtionvirkamiehelle mitoitettu uusi toimistotalohanke etenee Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan kaupunki aikoo myydä rakennusliike Jatkeelle perustettavan yhtiön lukuun toimitiloja varten vajaan 4 000 neliön tontin lähes 900 000 eurolla. Tontti sijaitsee Keinusaaressa Vanajantien kupeessa, lähellä Verkatehdasta.

– Tonttikauppana asia on merkittävä, mutta se on hieno juttu, että kaupunkiin tulee uusia, asianmukaisia toimistotiloja valtion käyttäjille, sanoo Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Senaatti-kiinteistöt vuokraa viisikerroksisen toimistotalon valtionvirastoille. Tilat tulevat Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Verohallinnon Hämeenlinnan toimipisteen, Hämeen maistraatin sekä Kaakkois-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiirin käyttöön.

Valtion virastotalon tontti Hämeenlinnassa
Tontille rakennettavan talon vuokraa kokonaan Senaatti-kiinteistöt, joka edelleen vuokraa tilat valtion toimijoiden käyttöön.Anne-Maria Niskanen / Yle

Toimitalohanke on lykkääntynyt noin puoli vuotta, kun yksi toimitilaa valtiolle tarjonnut yritys valitti alkuvuodesta asiasta Markkinaoikeuteen.

Nyt yritys on vetänyt valituksensa pois ja toimistotalon rakentaminen voi alkaa joko loppukesästä tai viimeistään syksyllä.

– Hanke lähtee välittömästi liikkeelle, lupaa Isosuo.

Uuden toimistotalon valmistuttua jää Hämeenlinnan keskustassa tyhjilleen lääninhallituksen vanha empiretyylinen päärakennus sekä modernimpi toimistorakennus Birger Jaarlin kadulta Sibeliuksenpuistoa vastapäätä.