Kuuluisa huutokauppakamari Sotheby's myytiin yli 3 miljardilla eurolla telemiljardööri Patrick Drahille

Kaupan myötä Sotheby siirtyy perheomistukseen oltuaan 31 vuoden ajan pörssiyhtiö.

Ulkomaat
Patrick Drahi
Ranskalais-israelilainen tele- ja media-alan miljärdööri Patrick Drahi.Justin Lane / EPA

Huutokauppakamari Sotheby's vaihtaa omistajaa. Yhtiön ostaa Sveitsissä asuva ranskalais-israelilainen tele- ja media-alan miljärdööri Patrick Drahi.

Drahi ostaa huutokauppakamarin 3,3 miljardilla eurolla. Sotheby's on sinnitellyt taloudellisissa vaikeuksissa ja sen osakekurssi on pudonnut vuodessa 40 prosenttia.

Myynti tarkoittaa sitä, että Sothebysta tulee jälleen yksityinen perheyritys oltuaan 31 vuoden ajan pörssiyhtiö. 55-vuotias Drahi tunnetaan innokkaana taiteen kerääjänä.

– Sotheby's on eleganteimmista ja tavoitteellisimmista brändeistä maailmassa. Yhtiön pitkäaikaisena asiakkaana ja elinikäisenä ihailijana ostan sen yhdessä perheeni kanssa, Drahi tiedottaa ostosta.

Edvard Munchin Huuto myynnissä Sotheby's-huutokauppakamarilla.
Sotheby's huutokauppakamari järjesti norjalaisen Edvard Munchin Huuto-maalauksen myynnin New Yorkissa toukokuussa 2012.Andrew Gombert / EPA

Drahi on telejätti Alticen pääomistaja. Yhtiö edelleen omistaa muun muassa Virgin Mobile -teleyhtiön ja ranskalaisen Liberation-sanomalehden.

Taloustietotoimisto Bloombergin miljardööri-indeksissä (siirryt toiseen palveluun) Drahin omaisuuden suuruudeksi arvioidaan 8,6 miljardia dollaria eli 7,7 miljardia euroa. Sillä indeksissä pääsee 174. sijalle.

Sotheby's on toiminut taidealalla vuodesta 1744 saakka.

Lähteet: AFP, AP, Reuters