1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raasepori

Husin hallitus ei päättänyt Raaseporin päivystyksen lopettamisesta – Työryhmä alkaa pohtia sairaalan tulevaisuutta

Raaseporin sairaalla on ollut viime vuosina vaikeuksia ylläpitää päivystys- ja leikkaustoimintaa lääkäreiden rekrytointiongelmien takia.

Raasepori
Läheltä
Yle

Raaseporin sairaalan tulevaisuutta pohtimaan perustetaan uusi työryhmä ja poliittinen ohjausryhmä.

Länsi-Uudenmaan kuntien edustajat kutsutaan molempiin ryhmiin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti asiasta aamulla pidetyssä kokouksessaan (siirryt toiseen palveluun). Sen sijaan päivystyksen lopettamisesta ei tehty mitään päätöstä.

Esityslistalla luki, että sairaalan ympärivuorokautinen päivystys olisi suljettava kesän jälkeen. Tämä osa tekstistä kuitenkin poistettiin kokouksessa. Toisin sanoen, hallitus ei ottanut kantaa siihen, miten päivystys Tammisaaressa pitäisi järjestää.

Perustettavan työryhmän on tarkoitus suunnitella tämän vuoden loppuun mennessä Raaseporin sairaalan uusi toimintamalli. Työryhmä muun muassa määrittelee alueen asukkaille tärkeimmät lähipalvelut ja selvittää, miten alueen erikoissairaanhoidon kustannukset saataisiin samalle tasolle muiden Husin jäsenkuntien kanssa.

Raaseporin sairaalla on ollut viime vuosina vaikeuksia ylläpitää päivystys- ja leikkaustoimintaa lääkäreiden rekrytointiongelmien takia.

Voit lukea aiheesta lisää Svenska Ylen jutusta täältä.

Lue seuraavaksi