1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Toronto Raptorsin voittojuhlassa ammuttu - neljälle vammoja

NBA-koripallojoukkue Toronto Raptorsin mestaruusjuhlassa on ammuttu. Toronton poliisi kertoo Twitterissä, että neljä ihmistä on saanut vammoja. Uhrien vammat eivät ole hengenvaarallisia. Kolme ihmistä on otettu kiinni ja kaksi asetta on löydetty.

Sankat väkijoukot täyttivät kadut Toronto Raptorsin voitonjuhlassa. Kuva: EPA-EFE/WARREN TODA

Ampuminen tapahtui maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa ja poliisi tutkii tapausta.

Medialähteiden mukaan mukaan Toronton voittoparaatia oli seuraamassa noin 1,5- 2 miljoonaa ihmistä.

Bussit kuljettivat pelaajia ja heidän perheitään paraatissa hyvin hidasta vauhtia, koska tungos oli väen paljoudesta johtuen valtava, kertoo Reuters. Pelaajat, kuten NBA-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi nimetty Kawhi Leonard, suihkuttivat shamppanjaa yleisön joukkoon.

Ampuminen tapahtui Nathan Phillipsin aukiolla, joka oli täynnä juhlivia faneja. Sadat ihmiset hajaantuivat paikalta kuullessaan laukauksia.

Washington Postin mukaan Kanadan pääministeri Justin Trudeau oli lavalla puhumassa ampumisen aikoihin.

Voitonjuhlat keskeytettiin ampumisten jälkeen joksikin aikaa.

Juhlat alkoivat kymmeneltä ja Raptorsin pelaajat saapuivat paikalle kahden jälkeen. Pelaajat tulivat paikalle odotettua myöhemmin, sillä väentungos oli tukkinut tiet, Washington Post kertoo.

Kanadalaiset kaikkialta maasta ovat Reutersin mukaan juhlineet Toronto Raptorsin ensimmäistä NBA-voittoa maassa, joka perinteisesti tunnetaan rakkaudesta jääkiekkoon.

Lisätty klo 4:23 tarkennettu tieto loukkaantuneiden ja kiinniotettujen määristä.