1. yle.fi
  2. Uutiset

Kirkkohallitus käsittelee Ylivieskan uuden kirkon rakentamista uudelleen elokuussa

Kirkkohallituksen mielestä uusi kirkko on vielä liian kallis Ylivieskan seurakunnalle.

Ylivieska
Palaneen kirkon raunioille pystytetty muistoristi Ylivieskassa. Vuonna 1786 valmistunut kirkko tuhoutui tuhopoltossa maaliskuussa 2016.
Palaneen kirkon raunioille pystytetty muistoristi Ylivieskassa. Vuonna 1786 valmistunut kirkko tuhoutui tuhopoltossa maaliskuussa 2016.Risto Degerman / Yle

Ylivieskan seurakunta yrittää edelleen todistella kirkkohallitukselle, että seurakunta pystyy rakennuttamaan uuden kirkon palaneen puukirkon tilalle. Kirkkohallitus ottaa asian vielä uudelleen käsittelyyn elokuun loppupuolella.

Kirkkohallituksen mielestä liki kolmanneksella alkuperäisestä kallistuneen kirkon hintalappu on Ylivieskan seurakunnalle liian kova pala.

Uuden kirkon piti alunperin maksaa kymmenen miljoonaa euroa. Suunnittelun edetessä hinta on kuitenkin karannut jo liki 13,5 miljoonaan euroon.

Kirkkoherra Eija Nivalan mukaan suunnitelmia on hiottu ja kustannuksia alentavia toimenpiteitä on tehty. Esimerkiksi kirkon harjaa on laskettu ja sitä myöten vähennetty neliöitä ja kuutioita.

Nivala myöntää, että kirkon rakentaminen on seurakunnalle taloudellinen haaste, mutta rahat on laskettu ja siihen luotetaan, että rakentamisesta selvitään.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi