1. yle.fi
  2. Uutiset

Satoja lahjoittajia Kiihtelysvaaran uuteen kirkkoon

Kiihtelysvaara-Seuralla on nyt kasassa noin 139 000 euroa. Tavoite on saada kokoon puoli miljoonaa euroa.

Kiihtelysvaara
Kiihtelysvaaran kirkon jälkisammutusta Joensuussa 23. syyskuuta.
Kiihtelysvaaran lähes 250-vuotiaan puukirkon jälkisammutusta Joensuussa 23. syyskuuta 2018. Tuhopoltossa säästyi vain erillinen kellotapuli.Minna Raitavuo / Lehtikuva

Rahankeräys Kiihtelysvaaran uutta kirkkoa varten on sujunut tavoitteiden mukaisesti. Vuodenvaihteessa alkaneessa keräyksessä on tähän mennessä saatu kokoon 139 000 euroa.

Keräyksen vastuuhenkilö Matti Väistö kertoo, että lahjoittajia on ollut satoja.

– Kohtuuhyvin on mennyt. Toimintaa on kuitenkin laajennettava, että pysytään noin tuhannen euron päivävauhdissa, Väistö arvioi.

Hän uskoo kuitenkin, että Kiihtelysvaara-Seura saa kahdessa vuodessa kokoon tavoitteeksi asetetun summan eli puoli miljoonaa euroa.

Seuraava tempaus kirkon rakentamisen puolesta on tukikonsertti heinäkuun puolivälissä Pielisensuun kirkossa. Siellä esiintyy Kiihtelysvaarasta kotoisin olevan, Ruotsissa asuvan Eila Pölläsen muusikkoperhe.

Rahankeräystä tehdään sekä kaupoissa että lipaskeräyksenä Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla. Lisäksi uuden kirkon hyväksi on myyty kortteja, dvd-levyjä ja jopa pilkkeitä.

Lähikuukausina valmistuu myös seinäkalenteri, joka esittelee kirkkoa ennen viime syyskuista tulipaloa.

Vuonna 1770 valmistunut Kiihtelysvaaran puukirkko paloi maan tasalle, kun paikallinen nuori mies sytytti kirkon ulkoseinän tuleen.

Lue seuraavaksi