Hyppää sisältöön

Vaalirahoitusilmoitusten aikaraja umpeutui – SDP:n Katja Taimela yllättyi ilmoituksen puuttumisesta: "Onnellisesti Posti on sen varmaan hukannut"

Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan vaalirahoitusilmoitus puuttuu yhdeltä kansanedustajalta ja kahdelta varaedustajalta.

Arkistokuva Katja Taimelasta (sd.) Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

SDP:n salolainen kansanedustaja Katja Taimela kertoo jättäneensä vaalirahoitusilmoituksensa Postiin viime viikolla. Eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitus puuttui Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan kuitenkin Taimelalta ja kahdelta varaedustajalta. Taimelan vaalirahoitusilmoitus kirjattiin saapuneeksi VTV:lle myöhemmin maanantaina.

Varsinais-Suomen vaalipiirin kansanedustaja yllättyi aamulla uutisesta. Hän sai tietää vaalirahailmoituksensa puuttumisesta medioilta.

– Onhan tämä yllätys, kun olet asian hoitanut, Taimela kertoo Ylelle.

Taimela kertoo, että ilmoitus jätettiin Eduskunnan postiin viime viikolla.

– Todistajien läsnäollessa se on sinne jätetty. Onnellisesti Posti on sen varmaan hukannut, tai toivon, että se toimittaa sen mahdollisimman nopeasti perille, Taimela sanoo.

Vaalirahoitusilmoitus puuttuu VTV:n mukaan lisäksi vihreiden varakansanedustaja Mika Flöjtiltä Oulun vaalipiiristä eikä vasemmistoliiton varakansanedustaja Anne Nymanilta Pirkanmaan vaalipiiristä.

Määräajan jälkeen vaalirahoitusilmoituksen jättivät perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko Uudenmaan vaalipiiristä ja keskustan varakansanedustaja Eerikki Viljanen Uudenmaan vaalipiiristä.

Aikaraja ilmoittamiselle umpeutui vuorokauden vaihtuessa.

Ilmoitusvelvollisia on kaikkiaan 277 valittua kansanedustajaa ja varaedustajaa.

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) johtava tilintarkastaja Pontus Londen kertoi STT:lle, että jos vaalirahoitusilmoitusta ei ala kuulua, VTV lähettää ilmoitusvelvollisille kirjeen ja muistuttaa asiasta.

Artikkeliin lisätty tieto klo 9.44, että Katja Taimelan ilmoitus saapui VTV:lle aamu klo 9 jälkeen.

Lue lisää:

Rinteen hallitus laittaa rahaa junaratoihin ja ammattikoulujen opettajien palkkaamiseen

Varsinais-Suomen yrittäjät kansanedustajille: Tunnin juna ja DI-koulutuksen laajennus tärkeitä