Kaurismäkien legendaariset ravintolat siirtyvät Vallilan Konepajalle – myös kirpputoriperinne jatkuu

Kaurismäen veljesten luotsaama Corona Baari ja Biljardi avautuu elokuussa Vallilan Konepajalla.

Bruce Oreckin ja Kaurismäen veljesten tiedotustilaisuus Konepajan tulevaisuudesta
Bruce Oreckin ja Kaurismäen veljesten tiedotustilaisuus Konepajan tulevaisuudesta

Ravintolat Corona Bar, Dubrovnik Lobby ja Lounge, Kafe Moskova sekä myöhemmin elokuvateatteri Andorra siirtyvät Vallilan Konepajalle. Pop up -henkinen Corona Bar ja Biljardi avaa ovensa jo elokuussa.

Kulttuurin, taiteen ja tapahtumien keskukseksi profiloituva Konepaja kertoi tänään tiedotustilaisuudessa solmineensa ensimmäisen merkittävän yhteistyösopimuksensa. Tiedotustilaisuudessa puhuivat Vallilan Konepajan ostanut Bruce Orecksekä ohjaajaveljekset Aki Kaurismäki ja Mika Kaurismäki.

– Kun saimme häädön Eerikinkadulta, otimme yhteyttä Oreckiin, kertoi elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki.

– Tunnelmaa ei voi siirtää Eerikinkadulta, jossa ehdimme toimia 27 vuotta, mutta toivottavasti tämä paikka luo oman tunnelmansa. Puolet asiakaskunnastanne tulee näiltä kulmilta, Vallilasta, Kalliosta, Alppilasta, Kalasatamasta, Mika Kaurismäki jatkoi.

Syksyllä Konepajalla, eli kiinteistösijoittaja Bruce Oreckin uudelleen nimeämällä The Train Factorylla, tullaan järjestämään konsertteja, kokouksia, seminaareja ja muita tapahtumia. Myös alueen pitkäaikainen kirpputoriperinne saa jatkoa. Syksyn tapahtumista kerrotaan myöhemmin lisää.

Oreck kiittelee lupaprosessin Helsingin kaupungin kanssa sujuneen hyvin.

– Tästä ei tule ostoskeskusta, Oreck kiistää päättäväisesti tiedotustilaisuudessa esitetyn kysymyksen, tuleeko alueelle kauppoja.

– Tästä tulee innoituksen lähde, täällä vietetään aikaa ja hengaillaan.

Mika Kaurismäen mukaan Konepajan alueelle saattaa tulla jopa neljä elokuvasalia. Tästä neuvotellaan parhaillaan.

Alkuperäinen Corona sulkeutuu huomenna

Suosittu kultturitehdas sijaitsee Vallilassa aiemmin VR:n omistamalla konepaja-alueella, joka myytiin viime vuonna Yhdysvaltain entiselle suurlähettiläälle Bruce Oreckille. Nyt Oreck on lyöttäytynyt yhteen elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen ja Mika Kaurismäen kanssa.

Corona muokkasi aikoinaan suomalaista ravintolakulttuuria, ja yli 27 vuoden taipaleensa aikana siitä kehittyi eräänlainen kulttuuri-instituutio. Eerikinkadulla Corona sulkee ovensa huomenna 19.6.

Mika Kaurismäen mukaan Konepaja paikkana sopii hyvin Coronalle. Maailmalla on jo paljon vastaavia vanhoihin rakennuksiin suunniteltuja kulttuurin ja tapahtumien keskuksia, ja nyt myös Helsinkiin saadaan sellainen.

Lue seuraavaksi: