Tieliikenteessä kuoli toukokuussa 18 ja loukkaantui yli 400 ihmistä

Suurin osa menehtyneistä oli miehiä.

tieliikenneonnettomuudet
Kuorma-auto ohittaa kolaripaikan, jossa yksi ihminen kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti kahden henkilöauton rajussa nokkakolarissa 13. kesäkuuta.
Kuorma-auto ohittaa kolaripaikan, jossa yksi ihminen kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti kahden henkilöauton rajussa nokkakolarissa 13. kesäkuuta.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Tilastokeskuksen ennakkotietojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan toukokuussa tieliikenteessä kuoli 18 ja loukkaantui 407 ihmistä. Henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia tapahtui 339.

Henkilövahinkojen määrä laski vuoden takaiseen verrattuna. Kuolleita oli yksi vähemmän ja loukkaantuneita 134 vähemmän kuin vuoden 2018 toukokuussa.

Tämän vuoden toukokuussa kuolleista yhdeksän oli liikkeelle henkilöautolla, kaksi moottoripyörällä ja yksi kuorma-autolla. Polkupyöräilijöitä kuoli viisi ja jalankulkijoita yksi. Kuolleista 14 oli miehiä ja neljä naisia.

Tammi-toukokuussa sattui yli 1 350 henkilövahinkoja aiheuttanutta tieliikenneonnettomuutta. Niissä kuoli 75 ihmistä ja loukkaantu runsaat 1 700.