Koko perheen puistopyöräilycup alkaa Kajaanissa – montako kierrosta ehtii 12 minuutissa?

Pyöräilycupissa ajetaan aikaa vastaan puistoon merkityllä radalla.

pyöräily
Polkupyöräilijä ajaa soraisella tiellä.
Kajaanihallin ympäristössä pyöräilijät voivat ajaa pitkin puistoraittia.Tiia Korhonen / Yle

Koko perheelle suunnattu puistopyöräilycup käynnistyy tänään keskiviikkona Kajaanissa. Cupissa on neljä osakilpailua (siirryt toiseen palveluun) (Kajaanin kaupunki), joista kaksi ensimmäistä ajetaan kesäkuussa Kajaanihallilla.

Pyöräilycupissa ajetaan aikaa vastaan puistoon merkityllä Cyclo cross -henkisellä ajoradalla.

– Kajaanihallilla on kaksi rataa, joista toinen on jyrkempi ja toinen kulkee pitkin puistoraittia, jossa on myös tietä. Radoille voi osallistua millaisella pyörällä tahansa. Ne on tehty helpoiksi, mutta radalla voi joutua myös taluttamaan pyörää, Kajaanin kaupungin liikuntapalveluvastaava Jari Rantala sanoo.

Sora- ja nurmipintaiset radat ovat lyhyitä, muutama sata metriä. Jokainen ajaja ajaa 12 minuutin aikana niin monta kierrosta kuin ehtii.

– Tulos ei ole kuitenkaan pääasia, vaan se, että pääsee kokeilemaan lajia, Rantala kertoo.

Tavoitteena on, että ensimmäiseen osakilpailuun tulisi muutama kymmenen osallistujaa. Elokuussa kisa jatkuu Kaukaveden ympäristössä.

– Nämä ovat harrastajatapahtumia jokamiestasolle, ja niitä on tarkoitus järjestää lisää ja jatkaa myös ensi vuonna, Rantala sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!