Epäilty rattijuoppo pakeni poliisia hurjalla ylinopeudella halki Kuopion – takaa-ajo kesti yli 10 minuuttia

Poliisi joutui kiilaamaan jatkuvia vaaratilanteita aiheuttaneen autoilijan tien sivuun kauppakeskus Kolmisopen paikkeilla.

Kuopio
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Poliisi joutui ajamaan takaa epäiltyä rattijuoppoa läpi Kuopion eri kaupunginosien aina Kolmisopelle saakka. Takaa-ajo käynnistyi Linnanpellon kaupunginosasta tänään tiistaina noin kello 15.30, kun poliisi yritti pysäyttää henkilöautoa tarkastusta varten.

Poliisin mukaan henkilöauto kiihdytti pakoon Männistön ja Itkonniemen kautta ja ajoi keskustaan Suokadulle, josta takaa-ajo suuntautui moottoritien kautta Neulamäkeen.

Henkilöauto kävi tekemässä lenkin Neulamäessä ja jatkoi pakoaan kohti Kolmisoppea. Tässä vaiheessa pakeneva ajoneuvo ajoi piikkimattoon.

Poliisi kiilasi viimein ajoneuvon tien sivuun, jotta se ei pääsisi ajamaan vilkkaalle Kolmisopen kauppa-alueelle. Poliisi ohjasi tapahtumapaikalla liikennettä, kun Kolmisopentie oli hetken suljettuna markettien kohdalta.

Takaa-ajettu ajoi paon aikana toistuvasti yli sadan kilometrin tuntivauhdilla neljänkympin, viidenkympin ja kuudenkympin rajoitusalueilla ja aiheutti näin jatkuvia vaaratilanteita. Takaa-ajo kesti kokonaisuudessaan noin 11 minuuttia.

Poliisi tutkii tässä vaiheessa tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja rattijuopumuksena. Pakenevassa ajoneuvossa oli kaksi henkilöä. Kuljettaja on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä, ja ajoneuvo on otettu poliisin haltuun.