Nämä viisi ehdokasta jatkavat kamppailua Britannian konservatiivijohtajan paikasta – Boris Johnson rohmusi tänäänkin enemmistön äänistä

Äänestys Theresa Mayn seuraajasta jatkuu jälleen huomenna.

Britannian politiikka
Boris Johnson
Boris Johnson on kärkiehdokas konservatiivipuoleen seuraavaksi johtajaksi ja Britannian uudeksi pääministeriksi. Neil Hall / EPA

Britanniassa on jälleen äänestetty konservatiivipuolueen puheenjohtajan ja maan pääministerin Theresa Mayn seuraajasta.

Tämäniltaisessa äänestyksessä ehdokkaiden määrä supistui kuudesta viiteen ehdokkaaseen. Ennakkosuosikki Boris Johnson sai 126 ääntä. Toiseksi parhaan äänisaaliin sai Jeremy Hunt 46:lla äänellä. Yhteensä ääniä annettiin 313.

Johnsonin ja Huntin lisäksi kolmannelle äänestyskierrokselle pääsivät Michael Gove, Rory Stewart ja Sajid Javid. Jatkoon päässeet ehdokkaat osallistuvat tänä iltana BBC:n väittelyyn.

Kisasta tippui Dominic Raab, joka sai vain 30 ääntä eikä siis onnistunut saamaan rajaksi asetettua 33:a ääntä. Alun perin kisassa oli mukana kymmenen ehdokasta.

Puolueen parlamenttiedustajat jatkavat äänestämistä vielä tämän viikon keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen jäljellä on kaksi kärkiehdokasta, joista konservatiivipuolueen rivijäsenet äänestävät uuden puheenjohtajan 22. heinäkuuta mennessä.

Voit lukea lisää puheenjohtajan valinnan etenemisestä tästä jutusta.

Uudesta puheenjohtajasta tulee myös Britannian pääministeri. Nykyinen konservatiivipuolueen puheenjohtaja Theresa May jättää tehtävänsä, kun hänen seuraajansa on valittu.

Lue lisää:

Brittien pörröinen moottoriturpa Boris Johnson tahtoo nyt pääministeriksi – kampanjoi jo päästäkseen konservatiivien johtoon

Lähteet: Reuters