Kauppojen aukioloajat vaihtelevat, ruuhkia torstaina ja perjantaina – tämä sinun kannattaa tietää, kun lähdet juhannuksen viettoon

Mökkiliikenne on vilkkaimmillaan torstaina ja sunnuntaina.

juhannus
En person håller en midsommarkrans i handen.
Juhannus aiheuttaa muutoksia liikkeiden aukioloon ja julkisen liikenteen aikatauluihin. Kuvituskuva.Mostphotos

Juhannus aiheuttaa muutoksia liikkeiden aukioloon ja julkisen liikenteen aikatauluihin. Liikenneturva (siirryt toiseen palveluun)kehottaa autoilijoita varautumaan liikenteen jonoutumiseen valtateillä. Mökkiliikenne on vilkkaimmillaan torstaina ja sunnuntaina.

Aukioloajat vaihtelevat

Kaupat voivat itse päättää aukiolostaan, ja esimerkiksi K-ryhmän (siirryt toiseen palveluun) ja S-ryhmän (siirryt toiseen palveluun) kaupat ovat pääosin auki läpi juhannuksen. Kauppojen aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella, ja juhannusaattona liikkeet voivat sulkea ovensa normaalia perjantaita aikaisemmin. Kauppakohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Alkot (siirryt toiseen palveluun)ovat torstaina auki kello 21:een asti. Aattona ne sulkevat ovensa kello 12, ja lauantaina liikkeet ovat kiinni.

Postin (siirryt toiseen palveluun)omat myymälät sulkevat torstaina ovensa kello 18. Juhannusaattona, juhannuspäivänä ja sunnuntaina myymälät ovat kiinni. Pääposti Helsingissä on kuitenkin auki juhannusaattona kello 12:een asti, ja Joulupukin pääposti napapiirillä kello 9–18 läpi juhannuksen.

Palveluyritysten yhteydessä toimivat Postin myyntipisteet (siirryt toiseen palveluun) palvelevat juhannuksen aikaan omien aukioloaikojensa mukaan. Postia ei jaeta juhannusaattona.

Julkisessa liikenteessä viikonloppuvuoroja

Kaukojunat ajavat torstaina perjantaivuorot ja aattona lauantaivuorot. Lauantaina aamulla ja aamupäivällä ajetaan sunnuntaivuorot, iltapäivällä ja illalla liikutaan lauantaivuorojen mukaan. Sunnuntaina ajetaan sunnuntaivuorot. Junaliikenteen tietoja voi tarkistaa VR:n sivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Lähijunaliikenne kulkee torstaina kuten perjantaisin, perjantaina kuten lauantaisin ja lauantaina kuten sunnuntaisin.

Juhannuksena tehdään ratatöitä Helsingin ja Kirkkonummen, Riihimäen ja Tampereen, Luumäen ja Vainikkalan, Kouvolan ja Mäntyharjun sekä Suonenjoen ja Kuopion väleillä. Ratatöiden aikaisia junavuoroja liikennöidään busseilla.

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä ajetaan torstaina perjantaiaikataulujen mukaan, jolloin myös yöliikenne ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Juhannusaattona liikutaan lauantaiaikataulujen, lauantaina sunnuntaiaikataulujen mukaan. Tarkempia pääkaupunkiseudun liikennetietoja voi tarkistaa HSL:n Reittioppaasta (siirryt toiseen palveluun).

Ruuhkia torstaina ja sunnuntaina

Menoliikenne on vilkkaimmillaan totuttuun tapaan juhannusaattoa edeltävänä torstaina. Myös perjantaiaamupäivällä menoliikennettä on runsaasti, mutta selvästi vähemmän kuin torstaina.

Menoliikenne on torstaina vilkkaimmillaan Etelä-Suomessa kello 12–19 ja pohjoisemmassa vielä sen jälkeenkin. Paluuliikenne alkaa sunnuntaina aamupäivästä ja jatkuu etelässä vilkkaana kello kymmeneen asti.

Tietyöt voivat aiheuttaa alennettuja nopeusrajoituksia, ajokaistojen muutoksia tai sulkemisia, mitkä kaikki hidastavat liikennettä. Tiedot käynnissä olevista tietöistä ja muista häiriöistä löytyvät Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelusta. (siirryt toiseen palveluun)

Tietöiden lisäksi juhannuksen yleisötapahtumat voivat aiheuttaa ruuhkaa.

Lue aiheesta lisää:

Hellehatut ja aurinkovoiteet esiin – Suomeen tulossa lämmin juhannus