Siltoja urakoidaan kuntoon eri puolilla Kanta-Hämettä

Uudenmaan ELY-keskus vastaa Kanta-Hämeen liikenneasioista kuten teiden ja siltojen korjauksista.

sillat
Järven yli kulkeva silta sivusta kuvattuna, sillalla kulkee pakettiauto
Alvettulan uudempi silta korjataan kaista kerrallaan.Tiina Kokko / Yle

Uudenmaan ELY-keskus kunnostaa tänä kesänä viisi vanhaa ja huonokuntoista siltaa Kanta-Hämeessä. Lisäksi ELY-keskus korjaa ja leventää joitakin siltoja yhteistyössä kuntien kanssa.

Kesän siltatöistä on jonkin verran haittaa liikenteelle, mutta työmaiden kohdalle tehdyt liikennejärjestelyt sujuvoittavat kulkemista. Joidenkin työmaiden kohdalla liikenne ohjataan joko yhdelle tai kahdelle kaistalle. Joissakin kohteissa liikenne ohjataan kiertoreitille.

Siltahankkeet kesällä 2019

  • Hausjärvellä uusitaan Haminan silta
  • Janakkalassa korjataan Turengin alikulkukäytävä
  • Hämeenlinnassa peruskorjataan Alvettulan uusi silta
  • Hämeenlinnassa korjataan Heinun alikulkukäytävä
  • Hämeenlinnassa korjataan Virtain silta

Osa siltatöistä jo työn alla

Janakkalassa korjataan Turengin alikulkukäytävää kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on jo tehty ja nyt on toisen osan vuoro. Parhaillaan alikulkukäytävässä tehdään muotoiluvaluja.

– Haminan silta Hausjärvellä on myös jo työn alla. Vanha puusilta on purettu ja uutta rakennetaan tilalle. Haminan silta valmistuu heinä-elokuun vaihteessa, kertoo Kanta-Hämeen siltaurakoista vastaava projektipäällikkö Terhi Siltanen Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Seuraavana työlistalla on Virtain silta Hämeenlinnan ja Pälkäneen rajalla. Myöhemmin vuoron saavat Heinun alikulkukäytävä ja Alvettulan silta.

– Vilkkaasti liikennöidyn Alvettulan sillan peruskorjaus tehdään siten, että toinen ajokaista on käytössä liikenteelle, kertoo Terhi Siltanen. Näin remontti ei haittaa asukkaiden ja mökkiläisten liikkumista.

Maakunnan sillat peruskorjausiässä

Kanta-Hämeessä on kaikkiaan noin 500 tiesiltaa. Vuosittain Uudenmaan ELY-keskus joko korjaa tai uusii viidestä kymmeneen siltaa.

Maakunnassa on paljon 1960- ja 1970-luvuilla rakennettuja vilkasliikenteisiä teitä, joiden sillat ovat tulleet peruskorjausikään. Siltojen korjaaminen on vaativa tehtävä, sillä liikennemäärät ovat suuria.

Uudenmaan ELY-keskuksen mukaan siltojen korjauksiin ja uusimisiin käytettävissä oleva rahoitus on tänä vuonna suurin piirtein samalla tasolla kuin kahtena edellisvuonna.

– Siltojen tarkastuksiin ja siltakorjauksiin on varattu tälle vuodelle noin viisitoista miljoonaa euroa, kertoo Uudenmaan ELY-keskuksen siltainsinööri Juha Noeskoski.

Rahoitus jaetaan Uudenmaan sekä Kanta- ja Päijät-Hämeen kesken.