Rockperry ReLoad palasi yhdeksän vuoden tauon jälkeen Vaasaan - artistit olivat jäädä Helsinki-Vantaan lentokentälle

Tapahtuma jäi yleisötavoitteestaan, mutta järjestäjä on lopputulokseen ja uuteen brändiin tyytyväinen.

Vaasa
Mikrofoni
Rockperry ReLoad järjestettiin jo kahdennentoista kerran Vaasassa.Mika Kanerva / Yle

Viime lauantaina kun Rockperry ReLoad tärähti käyntiin oli tapahtuman järjestäjällä Jouni Jaskarilla hetken verran tiukat paikat. Puolet artisteista uhkasi myöhästyä keikalta perutun lennon takia.

Yhdeksän vuotta sitten Vaasassa järjestettiin edellinen Rockperry-festivaali. Silloin artisteina nähtiin muun muassa Eppu Normaali, Lauri Tähkä & Elonkerjuu sekä Kolmas Nainen. Tänä vuonna festivaali teki paluun nimellä Rockperry ReLoad ja artistikattaus oli musiikillisesti entistä rouheampi. Pääesiintyjä oli yhdysvaltalainen Skid Row. Ruotsista tuli esiintymään peräti kolme bändiä: Eclipse, Hardcore Superstar sekä Backyard Babies.

Kaikki ruotsalaiset yhtyeet matkustivat samalla lentokoneella Suomeen Helsinki-Vantaalle. Sieltä heidän oli tarkoitus ottaa jatkolento Vaasaan. Koneen teknisen vian takia jatkoyhteys kuitenkin peruttiin.

– Tilanne aiheutti hetkellisesti sydänkohtauksen kaltaisen tunnelman, kuvailee festarijärjestäjä Jouni Jaskari.

Silloin tarvittiin mielikuvitusta ja hyviä ideoita, miten bändit saataisiin ajoissa Vaasaan.

Autoja ja lakisääteisiä taukoja

Eclipse, jolla oli yhtyeistä ensimmäisenä soittovuoro, otti alleen pakettiauton ja lähti ajamaan kohti Vaasaa. Kahdelle muulle yhtyeelle seurueineen järjestyi bussikuljetus. Kuljettajan lakisääteisen tauon johdosta matka kuitenkin pysähtyi Jalasjärvelle, josta bändiläiset noudettiin Vaasaan henkilöautoilla.

Jouni Jaskarin mukaan järjestelyt sujuivat lopulta niin hyvin, etteivät esiintyjät tai yleisökään juuri huomannut minkäänlaista hämminkiä. Olkoonkin, että Eclipsen soundcheck tehtiin ilman bändiä. Aikataulusta myöhästyttiin vain vartin verran.

– Kaikki onnistuttiin saamaan ajoissa paikalle. Kun lähtötilanne oli positiivinen ja sitten koetaan kauhunhetkiä, jotka kyetään ratkaisemaan, niin lopputulos on vieläkin korkeammalla ja arvokas asia. Pelin henki on, että tällaisessa projektissa on aina muuttuvia tekijöitä, Jaskari sanoo.

Skid Row ja kadotetut soittimet

Vain hetki ruotsalaisbändien logististen haasteiden jälkeen tuli ilmoitus, että pääesiintyjä Skid Rown soittimet ovat hakoteillä. Niitä ei saatu toimitettua Vaasaan ajoissa, joten keikka vedettiin Backyard Babiesin muusikoilta lainatuilla soittimilla.

Ilmeisesti ammattilaisten otteilla soitto sujui yhtä mallikkaasti myös lainavehkeillä.

Yleisömäärät jäivät tavoitteesta

Kokonaisuutena järjestäjä on tyytyväinen tapahtuman uudelleenlanseeraukseen. Yleisömääärässä jäätiin tavoitteesta, mutta tapahtuman uudelleen brändäys ja profilointi onnistuivat.

– Esiintymässä oli sellaisia orkestereita, joiden lähtökohtaisestikin ajateltiinkin olevan sellaisia, joita ei ihan joka festivaalilla bongaa, Jaskari summaa.

Myös yhteistyö Festivillan kanssa osoittautui onnistuneeksi. Tietotaidon jakaminen tuli tarpeeseen. Jaskari ei vielä osaa sanoa, järjestetäänkö Rockperry ReLoad myös ensi vuonna Vaasassa. Mutta jos niin käy, näkisi Jouni Jaskari mielellään yhteistyön Festivillan kanssa jatkuvan.