Joensuussa järjestettävä SM-viikko kaipaa lisää lajikirjoa

Järjestäjät toivovat etenkin lumella ja jäällä tapahtuviin lajeihin lisää osallistujia.

Joensuu
Markku Pyykkönen, Päivi Harri, Esa Niemi.
Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen, SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri ja KOKO Tapahtuma osuuskunnan puheenjohtaja Esa Niemi esittelevät SM-viikkoa paikallisille urheiluseuroille.Henrietta Nyberg / Yle

Joensuussa ensi talvena järjestettävä SM-viikko kaipaa vielä uusia kilpailulajeja. Etenkin talvisten ulkoilulajien kirjoon halutaan lisää osallistujia.

SM-viikon järjestäjät ovat keskiviikkona Joensuussa esittelemässä tapahtumaa muun muassa alueen urheiluseuroille. Lajihaku SM-viikolle on edelleen käynnissä.

Tapahtuman vastaavan tuottajan Päivi Harrin mukaan 12 eri lajia on nyt ilmoittanut kiinnostuksensa osallistua Joensuun tapahtumaan. Mukaan voivat ilmoittautua erikoisemmatkin lajit.

– Sitten vain mietitään, että onko se näytöslaji vai onko se SM-kisa.

– Toki toivotaan, että saadaan paljon lumella tapahtuvia lajeja ja jäällä tapahtuvia lajeja.

Joensuun kaupunki tarjoaa SM-viikon kilpailujen puitteet. Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen toivoo, että tapahtumalla saataisiin säpinää muun muassa kauppatorille.

– Lähtökohtaisesti nämä lajit pyritään toteuttamaan meidän nykyisillä tapahtumapaikoilla ja nykyisissä liikuntaolosuhteissa.

– Meiltä löytyy ihan keskustan tuntumasta Laulurinteeltä ja Mehtimäen alueelta loistavia liikuntamahdollisuuksia.

Pienten ja keskisuurten urheilulajien SM-viikko järjestetään Joensuussa tammi-helmikuun vaihteessa 2020. Tavoitteena on saada urheilulajeille lisää näkyvyyttä ja uusia harrastajia.

SM-viikko on järjestetty vuodesta 2016. Aikaisemmin se on järjestetty Tampereella ja Vantaalla. Tapahtumaa järjestämässä on muun muassa Olympiakomitea.