Kainuun soten yhtymävaltuusto hyväksyi suunnitelmat leikkauksista ja osuuskunnasta

Rintasyöpäleikkauksia voidaan jatkaa, jos vaatimus leikkausten lukumäärästä täyttyy.

erikoissairaanhoito
Lonkkaleikkaus käynnissä Meri-Lapin sairaalassa.
Sopimuksen mukaan Kainuussa tehdään jatkossa myös polven ja lonkan tekonivelleikkauksia. Arkistokuva.Henrik Leppälä / Yle

Kainuun soten yhtymävaltuusto on hyväksynyt Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen järjestämissopimuksen vuosille 2018–2021.

Sopimuksen mukaan Kainuussa tehdään polven ja lonkan tekonivelleikkauksia sekä selkäleikkauksia. Rintasyöpäleikkauksia voidaan tehdä, jos erikoissairaanhoidon työnjakoasetuksen lukumäärävaatimus, eli 150 leikkausta vuodessa, täyttyy. Nyt niitä tehdään vuosittain noin 80.

Kainuun soten johtaja Maire Ahopelto kertoi aikaisemmin Ylelle, että rintasyöpäleikkauksiin pyritään saamaan riittävästi potilaista muualta maasta. Kainuun keskussairaalan etuna on, että rintasyöpäleikkausten tulokset ovat hyvät ja leikkaukseen pääsee kohtalaisen nopeasti.

Yhtymävaltuusto päätti myös, että Kainuun sote on mukana perustamassa viiden sairaanhoitopiirin osuuskuntaa. Sen tavoitteena on muun muassa varmistaa osaajien pysyminen Pohjois-Suomessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!