Arabianrannan murhatutkinta valmistui: Ei viitteitä kunniaväkivallasta, yksittäisen henkilön impulsiivinen teko

Poliisin mukaan esitutkinnassa selvisi melko tarkka kuva tapahtumien kulusta.

epäillyt
Käräjäoikeus
Helsingin käräjäoikeus vangitsi alakouluikäisen pojan murhasta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynnissä viime vuoden lopussa. Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi Helsingin Arabianrannassa jouluaattoiltana tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan.

Henkirikoksen uhri oli seitsemänvuotias poika. Rikoksesta epäilty on uhrin vuonna 1982 syntynyt eno.

Helsingin poliisilaitos kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että esitutkinnassa on selvinnyt melko tarkka kuva tapahtumien kulusta. Poliisin mukaan henkirikos tapahtui yksityisasunnossa, jossa uhrin perhe vietti joulua. Rikoksesta epäilty eno oli heidän luonaan vieraana.

Poliisi on tutkinut tekoa murhana, koska tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja julma. Lisäksi uhri oli nuoren ikänsä vuoksi puolustuskyvytön.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta toteaa, että esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko.

– Julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia arvailuja teon motiivista. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta, Kanth kertoo tiedotteessa.

Rikoksesta epäilty on myöntänyt henkirikoksen. Epäilty pyysi tekohetken mielentilansa tutkimista esitutkinnan aikana. Käräjäoikeus määräsi epäillyn mielentilatutkimukseen tammikuussa.

Poliisin tiedotteen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toimittaa tutkimuslausunnon suoraan syyttäjälle ja käräjäoikeudelle.

Poliisi kuuli epäiltyä kahdesti ennen mielentilatutkimusta.

– Sen jälkeen häntä ei ole ollut tarpeen kuulla uudelleen. Varsinainen tutkintatyö oli tehty pian tapahtuman jälkeen, Kanth toteaa.

Asia siirtyy nyt poliisilta syyttäjälle syyteharkintaan.

Aiheesta aiemmin:

Arabianrannan murhaepäilyn syytteen nostaminen siirtyy

Arabianrannan murhasta epäilty määrättiin mielentilatutkimukseen kesken esitutkinnan – kertonut kuulusteluissa harhoista

Pikkupojan murhasta epäilty mies pyytänyt mielentilatutkimusta – Poliisi: Epäilty on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen

Arabianrannan murhasta epäilty on 7-vuotiaan uhrin eno – poliisi ei kommentoi motiivia, kuulusteluissa mies vedonnut harhoihin

Tämä Arabianrannan surmasta tiedetään nyt: murhasta epäilty eno vangittiin perjantaina, poliisin mukaan tekotapa oli "erityisen raaka ja julma"