Hattulan uusi yhtenäiskoulu tulee Juteinin koulun lähelle

Kunnanvaltuusto päätti asiasta keskiviikkona kolmen äänestyksen jälkeen.

peruskoulu
Juteinin koulu ulkoa kuvattuna
Uutta yhtenäiskoulua aletaan sovittamaan Juteinin koulun tontille.Tiina Kokko / Yle

Uuden koulun paikka on puhuttanut paljon hattulalaisia. Myöskään virkamiehet ja luottamushenkilöt eivät ole olleet samoilla linjoilla Hattulan yhtenäiskoulusta tai tarkemmin sanottuna siitä, minne uusi koulu rakennetaan.

Näin oli myös keskiviikkona Hattulan kunnanvaltuuston kokouksessa, missä asiasta käytiin vilkasta keskustelua. Kunnanhallituksen esitys valtuustolle oli, että kaikki uudet koulutilat rakennettaisiin Juteinin koulun lähelle.

Keskustelun aikana Tuomas Nieminen (vas.) teki kunnanhallituksen esityksestä poikkeavan esityksen, jossa lukio oli liitetty mukaan Juteinin koulun tontille rakennettavaan kokonaisuuteen.

Timo Koskinen (vas.) teki esityksen niin sanotusta metsätontista eli toisti teknisen lautakunnan esityksen. Matti Hämäläinen (sd.) puolestaan esitti koko asian palauttamista takaisin valmisteluun.

Kannatettujen esitysten pohjalta käytiin äänestykset.

Ensin asian palauttamisesta äänestettiin äänin 30-4 siten, että keskustelu jatkuu. Seuraavaksi olivat vastakkain Niemisen ja Koskisen esitykset. Niemisen esitys voitti äänin 26-8.

Viimeisessä äänestyksessä olivat vastakkain kunnanhallituksen päätösehdotus ja edellisen äänestyksen voittanut Niemisen ehdotus. Kunnanhallituksen esitys voitti äänin 18-16.

Uuden yhtenäiskoulun tarkempi paikka Juteinin koulun lähellä selviää työn alla olevan kaavamuutoksen yhteydessä.