Video: Liput ja kukkakimput heiluivat ponnekkaasti, kun Kiinan presidentti Xi aloitti vierailunsa Pohjois-Koreassa

Xi Jinpingin visiitti on ensimmäinen Kiinan johtajan valtiovierailu Pohjois-Koreassa 14 vuoteen.

Pohjois-Korea
Kiinan presidentti Xi Jinping saapui vierailulle Pohjois-Koreaan
Kiinan presidentti Xi Jinping saapui vierailulle Pohjois-Koreaan

Kiinan presidentti Xi Jinping on saapunut vierailulle Pohjois-Koreaan. Hän ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat käyneet virallisia keskusteluja Pjongjangissa, Kiinan valtionmedia kertoo.

Kiinalaismedian mukaan Xi kertoi Kimille, että hän toivoo Pohjois-Korean jatkavan neuvotteluja Yhdysvaltain kanssa ja että niissä tapahtuu edistystä. Xi sanoi myös, että Kiinan ja Pohjois-Korean ystävyys ei horju maailmanpoliittisista muutoksista huolimatta.

Xi on kaksipäiväisellä valtiovierailulla Pohjois-Koreassa. Kyseessä on ensimmäinen Kiinan presidentin vierailu Pohjois-Koreassa 14 vuoteen.

Xi saapui Pekingistä Pjongjangiin lentäen. Hulppeassa tervetuloseremoniassa korealaisisännät tervehtivät Kiinan presidenttiä tykinlaukauksin. Tuhannet ihmiset heiluttivat pieniä Kiinan ja Pohjois-Korean lippuja sekä kukkakimppuja.

Xin vierailu toteutui maailmanpoliittisessa tilanteessa, jossa sekä Kiinan että Pohjois-Korean suhteet Yhdysvaltoihin ovat huonot. Kiinalla ja Yhdysvalloilla on meneillään kauppakiista, ja Pohjois-Korean välit Yhdysvaltoihin ovat kireät ydinaseiden takia.

Lisää aiheesta:

Kiinan presidentti Xi harvinaisella vierailulla Pohjois-Koreassa

Lähteet: Reuters, AP