1. yle.fi
  2. Uutiset

Menoliikenne rauhoittuu, pahimmat ruuhkat tulivat kolarien takia Kolmos- ja Vitostiellä

Perjantaina ruuhkat sijoittuvat aamupäivään noin kello 10–13, minkä jälkeen liikenne rauhoittuu.

Juhannusliikenne
Juhannuksen menoliikennettä nelostiellä Orimattilassa
Juhannuksen menoliikennettä nelostiellä Orimattilassa torstaina.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Juhannuksen menoliikenne on rauhoittunut. Autoilijoita on maanteillä yhä normaalia perjantai-iltaa enemmän, mutta suurimmat ruuhkat on jo taitettu.

Juhannuksen menoliikenne oli vilkkaimmillaan noin kello 14–19 torstaina. Liikenne vilkastui tasaisesti kello 13:sta lähtien, ja ruuhkat alkoivat rauhoittua kuuden jälkeen. Liikennemäärät pysyvät kuitenkin vielä suurina iltakahdeksaan tai -yhdeksään asti.

Ruuhkaisimpia paikkoja olivat valtatiet 1, 3, 4 ja 7. Lisäksi ruuhkia oli Vitostiellä Heinolasta Mikkeliin ja Varkauteen sekä Ysitiellä Tampereelta Orivedelle.

Iltapäivän ja alkuillan aikana sattui useita liikennettä ruuhkauttaneita kolareita eri puolella Suomea. Puoli seitsemän aikaan tieliikennekeskuksessa ei ollut tiedossa enää yhtään kolaritilannetta.

Pahimmat jonot tulivat valtatiellä 3 Tampereen suuntaan. Hämeenlinnan ja Tampereen välillä sattui puoli viiden aikaan onnettomuus, jonka vuoksi yksi ajokaista suljettiin liikenteeltä. Tilanne helpotti puoli kuuden jälkeen.

Valtatie 5 oli iltapäivällä hetken kokonaan suljettu liikenteeltä Leppävirralla välillä Mikkeli–Kuopio. Kuuden ajoneuvon peräänajo tapahtui paikalla kello 15.40 jälkeen. Tie avattiin jälleen liikenteelle kello 16.20 aikaan, mutta liikenne ehti ruuhkautua paikalla pahasti pidemmän aikaa.

Oulussa tiellä 20 eli Kuusamontiellä toinen ajokaista oli suljettuna kello 15 jälkeen tapahtuneen viiden henkilöauton ketjukolarin takia. Liikenne pysyi jonoutuneena pitkään vielä raivaustöiden päätyttyä puoli viiden jälkeen.

Myös Lahdessa liikenne hidastui puoli kolmen jälkeen. Keskustassa Matkakeskuksen kohdalla oli rikkoutunut ajoneuvo, joka tukki liikennettä idän suuntaan kello kuuteen asti.

Siltatyömaa Loviisan seudulla sai myös ruuhkia aikaan valtatiellä 6 , koska nopeusrajoituksia oli laskettu ja kaistoja oli auki vain yksi suuntaansa.

Sunnuntaina tasaista paluuliikennettä koko päivän

Perjantaina ruuhkat sijoittuvat aamupäivään noin kello 10–13, minkä jälkeen liikenne rauhoittuu.

Sunnuntain paluuliikenne jatkuu todennäköisesti tasaiseen tahtiin koko päivän ajan.

– Paluuliikenne lähtee jo aamupäivästä isoja kaupunkeja kohti, mutta kaikki eivät ole palaamassa sunnuntaina kotiin, jos kesälomat ovat alkaneet. Jos on kaunista säätä, ihmiset lykkäävät lähtöä iltaan asti, arvioi Liikenneviraston tieliikennepäivystäjä Kirsi Salokanto.

Ajosää vaikuttaa hyvältä koko juhannuksen ajan. Torstaina on aurinkoista, mikä aiheuttaa häikäistymisen vaaraa.

Salokanto muistuttaa kuskeja säilyttämään malttinsa.

– Jonoissa ei kannata ohitella, ja turvavälit tulee säilyttää siitäkin huolimatta, että joudutaan ajamaan jonoissa.

Lähteet: STT

Lue seuraavaksi