1. yle.fi
  2. Uutiset

Traaginen mökkipalo johti satojen mökkien tarkastuksiin Levillä – pientä korjattavaa on löytynyt

Tähän mennessä on tarkastettu joitakin kymmeniä mökkejä. Satoja tarkastuksia on vielä jäljellä.

turvallisuus
Sammutuspeite ja käsisammutin.
Levin loma-asunnoista tarkastetaan muun muassa sammutusvälineiden kuntoIsmo Pekkarinen / AOP

Kittilässä Levin matkailun tekemissä loma-asuntojen turvallisuuden tarkastuksissa on tullut esiin joitakin puutteita. Kymmeniä huoneistoja on nyt tarkastettu huhtikuisen mökkipalon jälkeen. Tarkastukset on aloitettu 6. toukokuuta.

Levin matkailun vt. toimitusjohtajan Yrjötapio Kivisaaren mukaan pientä huomautettavaa on ollut joissakin sähkölaitteissa.

Huomautuksia on tullut myös mökkien numeromerkintöjen puuttumisesta. Lisäksi tarkastajat ovat syynänneet huolellisesti pelastusteille pääsyn, turvallisuusohjeet sekä sammutusvälineet ja palohälyttimen.

Huoneistojen omistajat ovat korjanneet huomatut viat, eikä yhtään kohdetta ole tarvinnut poistaa välityksestä. Tarkastukset jatkuvat syksyyn saakka, sillä Levin matkailu välittää yli seitsemääsataa loma-asuntoa.

Jatkossa huoneistot varustetaan taustavalaistulla tarralla, jossa on mökin osoite pelastushenkilöstöä varten.

– Tarrat ovat yhteistilauksessa, Yrjötapio Kivisaari kertoo.

Levin matkailu päätti tarkastuttaa välittämänsä huoneistot sen jälkeen, kun Levin keväisessä mökkipalossa menehtyi kolme henkilöä.

Yrjötapio Kivisaaren mukaan huoneistojen omistajat ovat ottaneet tarkastukset hyvin vastaan.

Korjattu 24.6.2019 kello 8.51: Tarroihin merkitään mökin osoite, ei koordinaatteja, kuten jutussa aiemmin luki.

Lisää aiheesta:

Viallinen lattialämmitys johti kolmen alaikäisen kuolemaan Levillä – 6 kysymystä ja vastausta lattialämmityksen turvallisuudesta

Levin tuhoisa mökkipalo alkoi väärin asennetusta lattialämmityskaapelista – OTKES: "Voi tapahtua valitettavasti uudestaan"

Mökkien turvallisuussuunnitelmat uusiksi Levillä – taustalla tuhoisa tulipalo

Levin tulipalo sai matkailijat kiinnittämään huomiota turvallisuuteen – "Tuossa on lumikasa, hyppään sinne, jos tulipalo tulee"

Lisää tuoreimpia uutisia Lapista kätevästi mobiilissa. Lataa Ylen Uutisvahti: http://link.yle.fi/BlB (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi