1. yle.fi
  2. Uutiset

Guardian: Facebookissa tykätään ja jaetaan lähes 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna

Facebookia käytti yhtiön tilastojen mukaan tämän vuoden maaliskuussa päivittäin 1,56 miljardia ihmistä.

Facebook
Sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebook.
Sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebook. Luong Thai Linh / EPA

Facebookin käyttäjien aktiivisuus on vähentynyt lähes 20 prosenttia viime vuoden huhtikuusta, kertoo brittilehti Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Aktiivisuudella tarkoitetaan tässä tapauksessa esimerkiksi tykkäyksiä ja jakoja Facebookissa. Yhtiö kertoo kuitenkin käyttäjämäärien edelleen nousevan.

Edellisessä osavuosikatsauksessaan huhtikuussa Facebook kertoi, että sen sekä päivittäisten että kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien määrä oli kasvanut vuodessa kahdeksan prosenttia. Facebookia käytti yhtiön tilastojen mukaan tämän vuoden maaliskuussa päivittäin 1,56 miljardia ihmistä.

Viime vuoden huhtikuu oli ensimmäinen kokonainen kuukausi sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli tieto Cambridge Analytica -yhtiön hyödyntäneen kymmenien miljoonien Facebook-käyttäjien tietoja mainosten kohdentamiseen muun muassa Donald Trumpin vaalikampanjaa varten. Asiasta uutisoivat tuolloin Guardian ja New York Times.

Yhtiön tietojen avulla republikaanit pystyivät kohdistamaan vaalimainontansa täsmällisille kohderyhmille. Facebookin mukaan Cambridge Analyticalla ei ollut lupaa tietojen käyttöön.

Lue seuraavaksi