Patrick Byskata palaa KPV:n riveihin – alkukausi jäi väliin, koska tarjottu sopimus oli liian huono

Alkukaudesta Byskata ei ole pelannut missään joukkueessa.

Kokkolan Pallo-Veikot
HIFK:n Pekka Sihvola (vas.) ja KPV:n Patrick Byskata jalkapallon Ykkösen ottelussa, 2018.
Liiganousijat HIFK:n Pekka Sihvola (vas.) ja KPV:n Patrick Byskata taistelemassa pallosta Ykkösen ottelussa kaudella 2018.Matti Raivio/AOP

Keskikenttäpelaaja Patrick Byskata on tehnyt sopimuksen kasvattiseuransa Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa. Sopimus on muotoa 1+1.

Byskata oli isossa roolissa, kun KPV nousi liigaan viime syksynä. Hän on ollut alkukauden ilman sopimusta, sillä piti KPV:n tarjousta liian huonona (Svenska Yle).

KPV tarvitsee riveihinsä täydennnystä loukkaantumisten ja korttitilien täyttymisen takia. Byskatan uskotaan tuovan peliin taitojensa lisäksi myös johtajuutta.

– Puhun paljon ja johdan: haluan luoda joukkueeseen parempaa itseluottamusta ja auttaa toivottavasti myös pelillisesti.

Byskata on pelikelpoinen heti. KPV kohtaa seuraavaksi Ilveksen tiistaina.

Tavoitteena pitää sarjapaikka

Patrick Byskata on tyytyväinen paluuseensa. Hän sanoo, että on ollut raskasta katsoa sivusta liigapelejä Kokkolassa ja myös KPV:n heikosti sujunutta alkukautta.

– Me kokeneemmat pelaajat tiesimme kyllä, että liigassa tulee olemaan vaikeaa. Nyt tavoitteena on sarjapaikan uusiminen ja sen eteen saadaan kyllä tehdä täysi työ, sanoo Byskata.

KPV on voittanut liigassa yhden ottelun, pelannut kolme tasapeliä ja hävinnyt seitsemän matsia. Byskata muistuttaa, ettei pelkkä puolustaminen riitä: pitää myös hyökätä ja pitää palloa.

Hän kiittelee sitä, miten kokkolalaiset ovat löytäneet kotiotteluihin ja osoittaneet tukensa KPV:lle.

Byskata on pelannut Veikkausliigaa 112 ottelua ja 88 ottelua KPV:n paidassa.