Naapurinvaaralla on tanssittu juhannuksena jo 60 vuotta – ilman talkoolaisia se ei onnistuisi

Tanssien ympärillä ahkeroi joka vuosi reilut sata vapaaehtoista.

talkoot
Tanssijoita tanssilattialla.
Naapurinvaaran Huvikeskuksessa Sotkamossa tanssitaan taas tänä iltana perinteisissä juhannusjuhlissa. Arkistokuva.Hanne Kinnunen / Yle

Sotkamon Naapurinvaaran Huvikeskuksessa on vietetty juhannusjuhlia lähes katkeamattomalla tahdilla jo 60 vuoden ajan. Aikaisemmin tanssit jatkuivat aamuviiteen saakka, mutta yhtä pitkään Napiksella ei enää juhlita, vaan tanssit päättyvät kello kahdelta.

– Juhannustanssit ovat hieman hehkeämmät kuin muut tanssit, ja silloin on aina enemmän esiintyjiä ja väkeä liikkeellä. Naapurinvaaran juhannuksesta on tullut ihmisille eräänlainen brändi, sanoo Sotkamon Nuorisoseuran puheenjohtaja Maija Granqvist.

Granqvist näkee, että tanssipaikalla on hyvä tulevaisuus, koska se pyörii vapaaehtoisvoimin. Silloin lippujen hintoja ei tarvitse nostaa pilviin, koska tanssipaikalla ei tehdä bisnestä.

– Uskon, että pärjäämme. Täällä ei ole mahdottomasti muuta tarjontaa ja teemme matkailijatoimijoiden kanssa yhteistyötä, Granqvist sanoo.

Ilman talkoolaisia tansseja ei kuitenkaan pystyttäisi järjestämään. Nuorisoseuran vapaaehtoisten määrä on säilynyt vuosien varrella tasaisena, talkooporukassa on reilut sata ihmistä.

– Toki siellä on monenlaisia ihmisiä. Joku käy muutaman kerran ja toiset käyvät joka tansseissa. Talkooporukasta täytyy huolehtia hyvin, jotta he ovat tyytyväisiä, Granqvist kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!