1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannuksen menoliikenne rauhoittumassa – 9-tiellä kolari haittasi matkantekoa

Iltapäiväksi ja iltaa kohden on luvassa hajanaisia ukkoskuuroja, kovassa sateessa ajonopeudet täytyy pitää maltillisina.

Juhannusliikenne
Juhannusruuhkaa Jyväskylässä.
Juhannusruuhkaa Jyväskylässä eilen torstaina 20. kesäkuuta.Simo Pitkänen / Yle

Juhannuksen menoliikenne alkoi rauhoittua perjantaina iltapäivällä kello 14 aikaan, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta.

– Liikenne on sujuvaa ja menoliikenteen huiput varmasti jo saavutettu. Tampereen ja Jyväskylän välisellä 9-tiellä tapahtui kello 13 aikaan kolari Alasjärven liittymän kohdalla. Tämä on hidastanut Jyväskylän suuntaan menijöiden matkaa, kertoo liikennepäivystäjä Marko Nuutinen.

Hajanaiset ukkoskuurot saattavat hidastaa matkantekoa iltapäivän aikana, kovassa sateessa ajonopeudet täytyy pitää alhaisina, Nuutinen muistuttaa.

Liikenne vilkastui maanteillä aamupäivällä ja ajoneuvoja oli liikenteessä tavanomaista enemmän. Ennen kello kymmentä liikenne ruuhkautui hienoisesti valtatie yhdeksällä Tampereen pohjoispuolella ja valtatie neljällä Lahden kohdalla.

Juhannuksen menoliikenteen vilkkain päivä oli eilen. Tuolloin liikenne pääteillä oli vilkasta varhaisesta iltapäivästä iltaan saakka.

Lue lisää:

VR:n IC-juna hyytyi raiteille – luvassa myöhästymisiä etelän suuntaan

Lue seuraavaksi