Laskuvarjohyppääjien kone putosi Havaijilla – 11 ihmistä kuoli

Kaksimoottorinen kone syttyi tuleen pudottuaan.

laskuvarjohypyt
Kartta, jossa näkyy Oahun pääsaaren sijainti Havaijilla.
Tommi Pylkkö / Yle

Yksitoista ihmistä sai surmansa, kun kaksimoottorinen King Air -lentokone putosi lentokentän lähelle Havaijilla Yhdysvalloissa. Ohjaajan lisäksi koneessa oli laskuvarjoharrastajia. Kaikki koneessa olleet menehtyivät.

CNN:n (siirryt toiseen palveluun) kertoo koneen syttyneen tuleen pian lähdön jälkeen. Viranomaiset ovat ilmoittaneet yhdeksän ihmisen kuolleen. Yksi uhreista on tunnistettu.

Onnettomuus tapahtui iltakuuden jälkeen paikallista aikaa Havaijin pääsaarella Oahulla. Kone oli toiminut pieneltä Dillinghamin kentältä, joka on pääasiassa harrasteilmailijoiden käytössä.

Kone syttyi pudottuaan palamaan. Palo sammutettiin kuitenkin pian.

– Olen ollut 40 vuotta palomiehenä Havaijilla, ja tämä on pahin lento-onnettomuus täällä sinä aikana, sanoi Honolulun palopäällikkö Manuel Neves.

Kone oli mahdollisesti tulossa laskuun kentälle. Tarkkoja tietoja onnettomuudesta ja siinä kuolleista ei vielä ole julkistettu.

Samantyyppinen onnettomuus on sattunut myös Suomessa. Jämijärvellä putosi huhtikuussa 2014 laskuvarjohyppääjiä kuljettanut pienkone. Onnettomuudessa kuoli kahdeksan ihmistä.

Päivitetty 23.6. kello 13.23: Täydennetty uutista uusilla tiedoilla.

Lähteet: AP, Reuters