Hyppää sisältöön

Juhannus työllistänyt viranomaisia – tällä hetkellä tiedossa viisi hukkumistapausta

Maanteillä sattuneissa onnettomuuksissa on toistaiseksi tiedossa kaksi kuolemantapausta. Kokkoja on sytytelty luvattomasti eri puolilla Suomea.

Pelastusrengas Munkkiniemen venesatamassa Helsingissä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Juhannuksen juhlinta on sujunut melko rauhallisesti, mutta rattijuopot, liikenneonnettomuudet ja pahoinpitelyt ovat työllistäneet poliisia.

Tällä hetkellä tiedossa on viisi hukkumistapausta. Tieto viimeisimmästä hukkumistapauksesta tuli tietoon sunnuntaiaamuna. Mikkelissä noin viisikymppinen mies hukkui varhain sunnuntaina, kertoo poliisi. Vantaalainen mies löydettiin hukkuneena rantavedestä Yövedellä, joka on osa Saimaata.

Miehen mökkiseurue oli lähtenyt aamulla veneilemään ilman miestä. Palatessaan rantaan seurue löysi miehen rantavedestä. Poliisin mukaan miehen pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

Juhannusaattona Pöytyällä Varsinais-Suomessa mies hukkui lampeen ja Keski-Suomessa Petäjävedellä kuoli uimassa ollut nainen.

Juhannuspäivänä Jyväskylässä nainen hukkui Lutakon satamassa. Satakunnassa Eurajoella hukkui uimassa ollut mies.

Maatieliikenteessä on kuollut kaksi ihmistä. Pohjois-Pohjanmaalla Reisjärvellä paikkakuntalainen nuorehko mies suistui henkilöautolla ulos tieltä lauantain vastaisena yönä. Mies kuoli tapahtumapaikalla.

Varsinais-Suomessa Rymättylässä tapahtui lauantaina iltapäivällä henkilöauton ja moottoripyörän välinen kolari. Ilmeisesti huomattavaa ylinopeutta ajanut nuorehko moottoripyöräilijämies menehtyi törmäyksessä.

Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämäellä juhannusaattona kadonnut vanhempi mies löytyi juhannuspäivänä menehtyneenä jonkin matkan päästä kotoaan. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Ylinopeudet ja päihteiden vaikutuksen alla olleet työllistäneet poliisia

Kontiolahtelainen nuori mies ajoi henkilöautolla hurjaa 212 kilometrin tuntinopeutta Joensuuntiellä Juuassa perjantaina puolen yön aikaan. Alueella oli 100 kilometrin tuntirajoitus. Nunnanlahdessa autosta hajosi eturengas ja auto joutui pysähtymään tien reunaan.

Satakunnassa Ulvilassa tapahtui henkilöauton ulosajo, jossa kolme nuorta naista loukkaantui, yksi heistä vakavasti. Maskun liittymän kohdalla valtatie 8:lla henkilöauto ajautui ulos moottoritieltä ja autossa olleet viisi nuorta miestä loukkaantuivat lievästi.

Alkoholin ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena olleita autonkuljettajia jäi poliisin haaviin runsaasti eri puolilla Suomea. Kärhämöinti, riitatilanteet ja muu häiriökäyttäytyminen ovat pitäneet poliisin kiireisenä koko juhannuksen ajan.

Kymmenettuhannet ihmiset kerääntyivät viettämään juhannusta festareille. Festivaaleja järjestettiin esimerkiksi Pohjois-Savossa Tahkolla, Raumalla Satakunnassa ja Keski-Suomessa Himoksella.

Eri puolilla Suomea pelastuslaitoksia ovat työllistäneet ihmiset, jotka ovat metsäpalovaroituksesta huolimatta sytyttäneet kokkoja. Osa kansalaisista on kielloista huolimatta jatkanut sytyttelyä.

Juhannuspäivä oli meripelastuksella vuoden kiireisin päivä

Juhannuspäivä ja sitä seurannut yö olivat aattoa rauhallisempia, kertovat poliisit eri puolilta Suomea. Esimerkiksi Itä-Suomen poliisin mukaan juhannus oli kokonaisuudessaan hieman tavanomaista hiljaisempi, ja noin 700 tehtävästä karkeasti puolet sijoittuivat aattoyöhön.

Pohjois-Suomessa juhannusjuhlia hillitsivät tuuli ja sade. Oulun poliisin mukaan väkeä oli liikkeellä vähänlaisesti.

Meripelastuksella sen sijaan kiirettä riitti. Länsi-Suomen merivartioston mukaan kulunut vuorokausi oli toistaiseksi vuoden vilkkain. Vuorokauden aikana kertyi 24 tehtävää.

Päivitetty uutista 23.6 klo 9.30: Lisätty uusi hukkumistapaus.
Korjattu 23.6. klo 11.10: Jutussa luki aiemmin, että Ulvila sijaitsee Varsinais-Suomessa. Ulvilan oikea sijaintimaakunta on Satakunta.

.
.