1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvalloissa seitsemän moottoripyöräilijää kuoli liikenneonnettomuudessa – joukossa oli veteraaneja ja heidän puolisojaan

Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä.

Ulkomaat
Kartta, jossa näkyy onnettomuuspaikka Concordin kaupungin yläpuolella.
Tuhoisa onnettomuus tapahtui noin kahden tunnin ajomatkan päässä New Hampshiren pääkaupungista Concordista pohjoiseen.Tommi Pylkkö / Yle

New Hampshiren osavaltiossa Yhdysvaltain koillisosassa tapahtui tuhoisa liikenneonnettomuus lauantaina, kun kymmenen moottoripyöräilijän ryhmä törmäsi pick-up -autoon Randolpissa.

Motoristeista seitsemän kuoli ja kolme loukkaantui, kertoi muun muassa uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun). Kaksi loukkaantuneista on jo päässyt pois sairaalasta.

Paikallislehti Concord Monitorin (siirryt toiseen palveluun)mukaan moottoripyöräilijöiden joukossa oli armeijan veteraaneja ja heidän puolisojaan. Lehden kuvassa näkyy tulessa oleva lava-auto, jolla on perässään pitkä kuljetuskärry.

Lehden mukaan autoa oli ajanut springfieldiläisen Westfield Transport -kuljetusyrityksen kuljettaja. Viranomaiset ovat kertoneet 23-vuotiaan kuljettajan Volodimir Zhukovskin loukkaantuneen onnettomuudessa, mutta hänen tilastaan ei kerrottu lisätietoa. Ilmeisesti kuljettajaa vastaan ei ole nostettu syytteitä.

ABC yhtiön alainen paikalliskanava WMUR TV tviittasi eilen saaneensa autoa kuljettaneelta Zhukovskilta kommentin.

– Tämä on suuri tragedia. Yritän käsitellä tätä perheeni kanssa. Olen järkyttynyt ja kaikki tapahtui yhtäkkiä, kuljettaja sanoi televisiokanavan mukaan.

Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä, ja viranomaiset pyytävätkin onnettomuuspaikalla olleilta valokuvia ja videoita, jotta syytä voitaisiin selvittää.

– Tämä on yksi pahimmista onnettomuuksista osavaltiossa, sanoi osavaltion poliisipäällikkö Chris Wagner tiedotustilaisuudessa lauantaina.

– Tutkinta tulee kestämään pitkään.

Poliisi aikoo julkaista listan onnettomuudessa kuolleista sunnuntaina.

Silminnäkijä Miranda Thompson kertoo CNN:n mukaan, että kaikki paikalle osuneet autoilijat osallistuivat pelastustöihin ja toivat paikalle myös huopia ja ensiaputarvikkeita.

CBS Newsin mukaan moottoripyöräyhteisön jäsenet ovat olleet järkyttyneitä.

Yhteisö on aloittanut keräyksen onnettomuuden uhrien perheille, kertoi puolestaan paikallislehti.

Päivitetty klo 8.28: Täsmennetyillä paikallislehdestä ja median tiedoilla.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi