1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannuksen paluuliikenne vilkastunut – 6-tiellä liikenne ruuhkautuu parin tunnin ajan Kaipiaisista Kouvolan suuntaan

Yksi ajokaista on suljettu liikenteeltä kutostiellä puoliperävaunurekan perävaunun akselin sytyttyä palamaan. 

Juhannusliikenne
Juhannusruuhkaa Jyväskylässä.
Simo Pitkänen / Yle

Juhannuksen paluuliikenne alkoi vilkastua iltapäivällä yhden aikaan ja liikennemäärät teillä ovat kasvaneet.

– Vilkkainta liikenne on valtatie vitosella Lusista Mikkeliin, Kuortin kohdalla liikenne on alkanut jo jonoutua ja samoin nelostiellä Lahden seutuvilla, kertoi liikennepäivystäjä Aino Korri Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Korrin mukaan seiskatiellä Loviisa-Koskenkylä-välillä, jossa on siltatyömaa, liikenne ruuhkautuu myös.

Kouvolan ja Lappeenrannan välillä kutostiellä liikenne pysyy ruuhkaisena ainakin parin tunnin ajan iltapäivällä, noin kaksi kilometriä Kaipiaisista Kouvolan suuntaan, kertoo pelastuslaitos.

Yksi ajokaista on suljettu liikenteeltä puoliperävaunurekan perävaunun akselin sytyttyä palamaan. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä vuoroittain toista ajokaistaa pitkin. Onnettomuus tapahtui noin kello 13.

Liikenne jatkuu vilkkaana ainakin seitsemään asti.

Liikennepäivystäjä Marko Kolattu arvioi aiemmin, että liikennemäärät saattavat pysyä korkeina vieläkin myöhempään, jos sää pysyy aurinkoisena ja lämpimänä ja ihmiset venyttävät lähtöään.

Kolattu uskoi, että pahimmat jonot syntyvät valtatiellä viisi Mikkelin ja Heinolan välillä sekä valtatie yhdeksällä Tampereen kohdalla.

– Näillä paikoilla saattaa vielä aika myöhään olla jonoutumista. Jonoissa tullaan varmasti ajamaan myös Nelostiellä Lahden kohdalla ja Kolmostiellä Tampereen ja Helsingin välillä, Kolattu sanoi.

– Sellainen 3 500–4 500 ajoneuvoa tunnissa moottoriteille alkaa olla maksimi. Näillä määrillä pienempikin häiriö voi laukaista ruuhkatilanteen, hän jatkoi.

Paluuliikenne sujunee kuitenkin torstain ja perjantain menoliikennettä jouhevammin, kun osa mökille lähteneistä jää loman viettoon. Paluuliikenne jakautuu myös pidemmälle ajalle kuin menoliikenne.

Poliisi valvoo juhannuksen paluuliikennettä useilla alueilla. Poliisin tilannekeskuksista ympäri Suomen on viikonlopun aikana kerrottu, että poliisilla on ollut paljon rattijuopumustehtäviä juhannuksen aikana.

Lue seuraavaksi