Pori Jazzin konsertit näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla

Yle taltioi festivaalitunnelmia heinäkuussa televisiossa ja radiossa.

Pori Jazz
Samuli Edelmann revittelee mikrofonin varressa
Yle esittää suorana lähetyksenä muun muassa Samuli Edelmannin tähdittämän konsertin.Miki Wallenius / Yle

Yleisradio on vahvasti mukana tämän kesän Pori Jazzissa. Yleisö pääsee jazztunnelmaan radiossa ja televisiossa keskiviikosta 17.7. alkaen.

Edellisestä Pori Jazz -konserttien televisioinnista on aikaa 17 vuotta.

Keskiviikko

Keskiviikkona Yle on mukana Pori Jazz Kids -festivaalilla. Pikku Kakkosen Seikkailukone viihdyttää yleisöä pääsymaksuttomassa lastentapahtumassa kello 12 ja 16. Reppu-Hepun johtamia musiikillisia seikkailuja voi katsella myöhemmin Yle Areenassa sekä TV2:ssa.

Samana iltana Kirjurinluodon Lokkilavalla järjestetään Pori Jazz -pääkonserttien "etkot". Ilmaiskonsertin tähtiesiintyjänä on Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys. Konsertti alkaa kello 21 ja se esitetään suorana Yle Areenassa, Yle Teemalla ja Radio Suomessa.

Torstai

Torstaina Ylen tv-kamerat ovat mukana Lokkilavan konserteissa ja illan pääsymaksullisessa pääkonsertissa. Kooste Herdin, Superposition!-yhtyeen sekä Ron Carter Foursight Quartetin keikoista nähdään vielä saman illan aikana, kun suora lähetys Kirjurinluodosta alkaa Yle Teemalla klo 21. Konsertit nähdään myöhemmin kokonaisuudessaan Yle Teemalla sekä Yle Radio 1:ssä.

Perjantai ja lauantai

Perjantaina ja lauantaina Yle taltioi Lokkilavan jazzkonsertteja. Ne lähetetään myöhemmin Yle Radio 1:n Jazzklubissa.

Lisäksi Ylen nettisivut ja Radio Suomen aluelähetys ovat vahvasti läsnä koko festivaalin ajan.

Pori Jazz järjestetään tänä vuonna 54:ttä kertaa 12.–20. heinäkuuta. Lavalle nousevat (siirryt toiseen palveluun) muun muassa Christina Aguilera, Toto, Stray Cats, Melody Gardot ja Snarky Puppy.