Meri-Lapissa juhannus sujui rauhallisesti – vesillä ei yhtään hälytystehtävää

Pelastuslaitosta työllisti varastopalo lauantaina Simossa. Poliisilla oli tavanomainen viikonloppu ja vesiliikennekin oli hyvin maltillista.

juhannus
Kemijoki
Karoliina Marttala / Yle

Meri-Lapissa juhannuksen vietto on sujunut rauhallisesti ja vakavilta onnettomuuksilta on vältytty.

Pelastuslaitosta työllisti tulipalo lauantaina Simossa. Karsikossa paloi aamulla ennen kello kymmentä kaksi varastorakennusta ja toisessa varastossa säilytyksessä ollut purjevene.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta aineellisten vahinkojen arvioidaan olevan varsin suuret. Syttymissyy ei ole selvillä.

Poliisilla tavanomainen viikonloppu

Poliisilla ei ollut juhannuksena tavallista viikonloppua enempää hälytyksiä.

Poliisi pyytää havaintoja Kemin golfkentällä sijaitsevaan rakennukseen tehdystä murrosta. Murto on tapahtunut perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Lisäksi Kemissä epäillään 27-vuotiaan naisen ajelleen perjantaina päiväsaikaan skootterilla huumausaineissa ja ilman mopokorttia.

Illalla poliisipartio tavoitti 40-vuotiaan miehen henkilöauton ratista ilman ajo-oikeutta ja myös hänen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Ylitorniolla puolestaan 54-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Vesillä maltillisesti

Juhannus sujui rauhallisesti myös vesillä. Merivartiostosta kerrotaan, että juhannuksena ei ollut yhtään hälytystehtävää Kemin edustan merialueella.

Myöskään Meri-Lapin vapaaehtoisilla meripelastajilla ei ollut vesillä tehtäviä. Huonon sään arvioidaan hillinneen vesillä liikkuneiden juhannusjuhlijoiden määrää.