Kova tuuli ja ukkonen hillitsi juhannuksen juhlintaa Kainuussa – vahingonkorjaustehtäviä ja sähkövikoja runsaasti

Poliisin mukaan juhannuksen vietto sujui Kainuussa kaiken kaikkiaan rauhallisesti.

juhannus
Kaksi poliisiautoa torilla.
Poliisin mukaan vilkkainta oli perjantain ja lauantain välisenä yönä, jolloin yli puolet tehtävistä oli Kajaanissa. Arkistokuva.Nadja Mikkonen / Yle

Ukonilma ja kova tuuli hillitsivät juhannuksen juhlimista Kainuussa, mutta pitivät pelastuslaitoksen kiireisenä. Kainuun pelastuslaitokselta kerrotaan, että sää aiheutti hälytyksiä ja vahingonkorjaustehtäviä tavanomaista enemmän, koska myräkkä kaatoi puita ympäri Kainuuta.

Salamat aiheuttivat myös muutaman tulipalon, mutta niissä säästyttiin henkilövahingoilta. Lisäksi pelastuslaitoksella oli pari vesipelastustehtävää.

Kova tuuli työllisti myös Loiste Sähköverkkoa koko juhannuksen ajan. Käyttöasiantuntija Mikko Leinonen kertoo, että sähköttä oli tuhansia asiakkaita eri puolilla Kainuuta ja eri aikaan. Leinosen mukaan vikoja tuli vielä sunnuntaina päivällä, mutta tilanne rauhoittui iltapäivän puolella.

– Puita on linjoilla nojallaan ja uusia ilmoituksia voi tulla koko viikon ajan. Asiakkaat ovat ilmoittaneet vikapaikoista hyvin, ja olemme päässeet korjaamaan suoraan vikapaikkaa eikä meidän ole tarvinnut partioida koko linjaa, Leinonen kiittelee.

Poliisin mukaan juhannus sujui Kainuussa kaiken kaikkiaan rauhallisesti. Eniten töitä piisasi perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tehtäviä oli 55, mikä vastaa vilkasta kesän viikonloppua.

– Yllättävää oli se, etteivät tehtävät painottuneet mökkikuntiin, vaan yli puolet niistä oli Kajaanissa. Tehtävät olivat häiriökäyttäytymistä, ilmoituksia rattijuopumuksista ja muutamia tappeluja, ylikomisario Arto Lumikari Kajaanin poliisista kertoo.

Lumikarin mukaan vakavin koko viikonlopun aikana tapahtuneista tehtävistä oli Kajaanin Vimpelinlammella lauantai-iltana tapahtunut keski-ikäisen miehen pahoinpitely. Miehelle tuli muun muassa verta vuotava vamma ylävartaloon.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja teosta epäillään noin 30-vuotiasta miestä ja häntä nuorempaa naista. Molemmat on otettu kiinni.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!