1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannuksen turmissa kuoli kaksi Varsinais-Suomessa – Turun poliisia työllistivät pahoinpitelyt

Juhannus näyttäytyi etenkin poliisille vilkkaana Varsinais-Suomessa.

juhannus
Juhannusruusuja.
Jouni Koutonen / Yle

Juhannuksena Varsinais-Suomessa tapahtui kaksi kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Perjantaina, aattona, hukkui Pöytyällä 67-vuotias mies lampeen.

Juhannuspäivänä moottoripyöräilijä kuoli kolarissa Naantalin Rymättylässä. Moottoripyörää kuljettanut alle kolmekymppinen mies kuoli törmäyksessä henkilöauton kanssa ajettuaan ilmeisesti huomattavaa ylinopeutta. Poliisi tutkii onnettomuutta ja turmasta on tehty rikosilmoitus.

Lisäksi Maskussa viisi nuorta miestä loukkaantui auton ulosajossa juhannusaattona.

Poliisille juhannus oli vilkas. Turun poliisi kertoo, että juhannuksena Turun alueella kirjattiin useita rikosilmoituksia pahoinpitelyistä. Lisäksi erilaiset vahingonteot ja raskas kaasujalka työllistivät poliisia.

– Arvioisin, että poliisilla oli Turussa yli 200 tehtävää yössä. Kiireisin juhannus moneen vuoteen ja etenkin kaupunkialueella tuntui tapahtuvan enemmän kuin maalla, kuvailee juhannusta Turun poliisilaitoksen tilannehuoneesta poliisi.

Merialueella Länsi-Suomen merivartiosto sai Turun alueelta 14 tehtävää, joista kahdeksan oli erilaisia hinaustehtäviä. Ahvenanmaalla tehtäviä oli neljä, joista yksi oli karannut vene ja muut konevikaisia veneitä.

– Tuntuu, että aivan liian moni oli liikenteessä ehkä vähän heikolla ennakkovarautumisella, tiivistää Länis-Suomen merivartioston meripelastusjohtaja Antti Jutila.

Lue seuraavaksi