Etelä-Savossa pelastuslaitos sammutti juhannuksena maastopaloja ja auttoi veneilijöitä

Juhannusviikonlopun vakavin onnettomuus oli yhden ihmisen hukkuminen Mikkelin Yöveteen.

onnettomuudet
Etelä-Savon pelastuslaitoksen logo paidan hihassa.
Esa Huuhko / Yle

Etelä-Savon pelastuslaitosta työllistivät juhannusviikonloppuna muun muassa maastopalot sekä liikenneonnettomuudet vesillä ja teillä. Juhannusviikonlopun vakavin onnettomuus oli yhden ihmisen hukkuminen Mikkelin Yöveteen.

Isoimmat, korkeintaan muutaman hehtaarin maastopaloja oli viikonlopun aikana ainakin Savonlinnassa Koirsalon saaressa ja Mikkelin keskustan eteläpuolella.

Eri palotapauksissa syttyi Mikkelissä myös ainakin grillikatos ja varasto sekä Savonlinnassa 50-neliöinen hirsirakennus.

Vesillä pelastuslaitos ja järvipelastajat auttoivat muun muassa teknisistä vioista kärsineitä ja tuuliajolle joutuneita veneitä.

Sunnuntaina iltapäivällä Viitostiellä vanhan Juvantien risteyksessä tapahtui kahden henkilöauton kolari. Yksi ihminen loukkaantui kolarissa lievästi. Maakunnassa sattui myös pienempiä kolareista ja ulosajoja.

Pelastuslaitos kävi sunnuntaina hakemassa Savonlinnassa sisälle luikerrelleen käärmeen omakotitalosta. Tuntomerkkien perusteella kyseessä oli kyy.

Poliisilla melko rauhallinen juhannus

Poliisin näkökulmasta juhannuksen aattoyö oli Itä-Suomessa tavallista hiljaisempi.

Itä-Suomen poliisilla oli juhannusaattoillasta sunnuntaiaamuun yhteensä 676 tehtävää. Näistä Etelä-Savossa oli noin 250 tapausta. Pohjois-Karjalassa juhlintaa hiljensi aattoyönä ukkosmyrsky.

Itä-Suomen poliisi kirjasi juhannusviikonloppuna kolmisenkymmentä rattijuopumustapausta, joista törkeitä oli 13. Myös hurjastelijat työllistivät poliisia.

Väkivaltarikoksia kirjattiin Itä-Suomessa 40.