Tinder-treffit eivät sujuneet toivotulla tavalla – nainen myönsi poliisille keksineensä raiskauksen

Tutkintaa jatketaan rikosnimikkeellä perätön lausuma viranomaismenettelyssä.

Nettideittailu
Nainen käyttää deitti-sovellusta älypuhelimella.
Kuvituskuva. Tutkintaa jatketaan rikosnimikkeellä perätön lausuma viranomaismenettelyssäTommi Parkkinen / Yle

Suurta huomiota saanutta epäiltyä Tinder-raiskausta ei tapahtunutkaan, sanoo Sisä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi vastaanotti toukokuussa rikosilmoituksen, jonka mukaan Tinder-palvelun kautta sovittu tapaaminen päättyi raiskaukseen Kangasalla huhtikuussa. Poliisi pyysi aiemmin yleisövihjeitä Niki-nimisestä miehestä. Poliisi sai joitakin vihjeitä esitutkinnan aikana.

Poliisin mukaan esitutkinnan aikana poliisille kuitenkin varmistui, että tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta ja ettei väitettyä seksuaalirikosta ole tapahtunut.

Rikoskomisario Antti Uusipaikka sanoo, että nainen myönsi viime torstaina, ettei seksuaalirikosta ole tapahtunut. Poliisi oli alkanut epäillä esitutkinnassa asiaa.

Poliisin arvion mukaan suurin syy perättömän rikosilmoituksen tekemiseen oli ajattelemattomuus, mutta osasyynä oli kosto ja hyvityksen hakeminen.

Treffit eivät olleet menneet toivotulla tavalla. Uusipaikan mukaan nainen koki treffien jälkitilanteen jälkeen olevansa oikeutettu rikosilmoitukseen.

– Syy, miksi poliisi kertoi asiasta julkisuuteen, on että joillekin tuntomerkkeihin sopiville henkilöille epäillään olleen asiasta harmia.

Tutkintaa jatketaan rikosnimikkeellä perätön lausuma viranomaismenettelyssä. Tutkittavasta teosta säädetty rangaistusasteikko on maksimissaan 2 vuotta vankeutta. Tästä tapauksesta selvitään poliisin mukaan todennäköisesti sakoilla.