Lahdessa pulaa kuljettajista – taksifirma palkkaa kerralla 20 uutta työntekijää

Taksiliitosta kerrotaan, että alalla on jatkuvasti työpaikkoja auki.

taksiliikenne
Lahden takseja.
Vuoden täyttävä taksilaki mahdollisti kilpailun hinnoilla. Lahden tolpille se on tuonut uutta säpinää.Janne Ahjopalo / Yle

Lahdessa on pulaa taksiautojen kuljettajista, kertovat alan toimijat. Esimerkiksi Lahdessa toimiva Inter Taksi etsii 20 uutta kuljettajaa.

Inter Taksi ja Lahden Vauhdittamo (siirryt toiseen palveluun) järjestävät torstaina rekrytointitilaisuuden helpottaakseen työntekijäpulaa. Vaudittamo on 30 vuotta täyttäneille tarkoitettu työllisyyttä edistävä julkinen palvelu.

Inter Taksista kerrotaan, että yritys on päättänyt lähteä aggressiiviseen hintakilpailuun, joka on lisännyt kysyntää voimakkaasti Lahden seudulla.

– Meidän oma sovellus tuntuu vetävän ja pulaa kuljettajista on koko ajan, taksivastaava Tomi Nykänen kertoo.

Yrityksellä on nyt tarjolla sekä osa-aikaista että täysipäiväistä kuljettajan työtä. Työntekijöiltä edellytettään muun muassa hyviä asiakaspalvelutaitoja, B-ajokorttia ja nuhteetonta taustaa.

Inter Taksilla on ennestään noin 60 päätoimista kuljettajaa ja parikymmentä osa-aikaista. Yritys on aloittanut toimintansa viime kesänä taksilain vapauduttua. Sen takana on Inter Kuljetus Oy, jonka historia ulottuu vuoteen 2012.

Lahden Aluetaksi: Uudet toimijat ovat vaikuttaneet kilpailutilanteeseen

Suomen Taksiliitosta kerrotaan, että taksialalla on jatkuvasti työpaikkoja auki. Työntekijöiden kysyntä myös vaihtelee alueittain.

Lakimuutoksen myötä yhden taksiluvan alla voi olla useita autoja, eikä tietoa autojen tai kuljettajien kokonaismäärästä ole helppoa saada, koska niitä ei tilastoida, liitosta kerrotaan.

Lahden suurin taksialan toimija on Lahden Aluetaksi. Toimitusjohtaja Timo Ahokanto kertoo, että uusille kuljettajille on jatkuvasti tarvetta. Tänä vuonna uusille kuljettajille on järjestetty jo kolme koulutusta.

Ahokanto toteaa varovaisesti, että vuoden sisällä markkinoille tulleet uudet toimijat ovat vaikuttaneet kilpailutilanteeseen myös Lahdessa.