Saimaan rantoja kiertää Heinäveden kaivoshankkeeseen keskittyvä teatteriesitys – laivalla kiertävään työryhmään kuuluu myös tutkija

Saimaan teatterin esitys käsittelee demokratiaan kuuluvan keskustelun vaikeutta.

teatteritaide
Kuvassa Saimaan teatterin työryhmä.
Saimaan teatterin työryhmään kuuluvat tänä kesänä Pietu Wikström, Piia Peltola, Elina Kukkonen, Sanna Ryynänen, Boodi Kabbani, Ada Halonen, Jonnakaisa Risto ja Janna Räsänen.Saimaan teatteri

Saimaalla kiertää tänä kesänä Heinäveden kaivoshankkeeseen keskittyvä teatteriesitys.

Saimaan teatterin esityksessä Saimaan demokraattinen tasavalta käsittelee demokratiaan kuuluvan keskustelun vaikeutta. Shakespearin Hamlet-näytelmän päällekirjoituksessa nuori kunnallispoliitikko taistelee vanhemman sukupolven änkyröiden keskellä ympäristönsuojelun puolesta.

– Meille on aina tärkeää, että aiheet ovat jotenkin paikallisia. Aika nopeasti nousi se, että meistä kaikista oli tärkeää ottaa kantaa tähän suunniteltuun kaivoshankkeeseen, näyttelijä ja näytelmän tekijä Janna Räsänen sanoo.

Saimaan teatteri liikkuu laivalla ja vierailee 15 paikkakunnalla Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Etelä-Karjalassa. Esityksen ensi-ilta oli maanantaina Juvalla.

Teatteri on vuodesta 2014 toiminut itsenäinen taiteen ammattilaisten ryhmä, jonka päätehtävä on tuoda esitystaidetta Saimaan alueelle.

Työryhmän jäsenillä on ennestään juuret tai jokin muu henkilökohtainen yhteys Saimaan alueeseen. Työryhmään kuuluu myös tutkija, joka on kiinnostunut yhteiskuntatieteiden ja teatterin yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Tämän kesän projektia tukevat kyläyhdistykset, kiertuekunnat sekä Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.