Hossan kansallispuiston kehittämistä jatketaan – kesäsesonki käynnistyi reippaasti

Retkeilijöiden lisäksi Hossan maastossa liikkuu työmiehiä.

kansallispuistot
Paksupyöräiselle maastopyörälle on reittejä Hossan kansallispuistossa.
Juhannusviikolla kaksi vuotta täyttäneessä Hossan kansallispuistossa on reittejä myös paksupyöräiselle maastopyörälle.Esa Turunen / Metsähallitus

Hossan kansallispuiston kesäsesonki on käynnistynyt reippaasti Suomussalmella. Kansallispuistossa on käynyt kesäkuun alussa kotimaisten retkeilijöiden lisäksi paljon ulkomaalaisia matkailijoita.

– Näin hyvää kesäkuun alkua ei ole aikaisemmin ollut. Ulkomaalaisten matkailijoiden käynnit painottuivat aikaisemmin syksylle, mutta nyt täällä on käynyt joka päivä porukkaa Keski-Euroopasta, kertoo Harri Väisänen Hossan Luontokeskuksesta.

Retkeilijöiden lisäksi Hossan maastossa liikkuu työmiehiä, sillä kansallispuiston retkeilyrakenteiden parantamista jatketaan tänä kesänä. Esimerkiksi Julma-Ölkyn (siirryt toiseen palveluun) (Metsähallitus) parkkipaikan laajennustyöt on aloitettu, reittien lähtöpisteiden läheisyyteen rakennetaan lisää huusseja ja katselupaikoille asennetaan köysikaiteita. Urakka valmistuu heinäkuun puolella.

– Julma-Ölkky on todella suosittu kohde, joten parkkipaikan laajentaminen on turvallisuussyistäkin tärkeää. Aikaisemmin parkkipaikka oli tien reunassa, ja siitä kulkee kuitenkin isompiakin autoja kuten tukkirekkoja, puistonjohtaja Sari Alatossava sanoo.

Lisäksi Hossan esteettömiä retkeilypalveluita parannetaan kesän aikana. Papinpetäjän läheisyyteen rakennetaan esteetön laituri elo-syyskuussa. Esteettömät laiturit ovat suunnitteilla myös Valkeaisen rannalle ja Muikkupurolle.

– Olemme saaneet kiitosta esteettömistä retkeilypalveluista. Niitä kaivattaisiin myös tiettyihin tupiin ja taukopaikkoihin, mutta toivottu on myös hieman pidempää esteetöntä reittiä ja mietimme, miten se olisi mahdollista toteuttaa, Alatossava sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!