Älä katso alas, mutta katso video! Wallendan sisarukset kävelivät nuoralla Times Squaren yli 25 kerroksen korkeudessa

Sirkusperheen sisarukset taittoivat matkaa nuoralla viiden korttelin verran New Yorkin Times Squaren yllä.

Älä katso alas! Wallendan sisarukset kävelivät nuoralla Times Squaren yli 25 kerroksen korkeudessa
Älä katso alas! Wallendan sisarukset kävelivät nuoralla Times Squaren yli 25 kerroksen korkeudessa

Kuuluisan sirkusperheen sisarukset Nik ja Lijana Wallenda kävelivät kymmenien tuhansien silmäparien seuratessa New Yorkissa Times Squaren yllä. Matkaa nuoralla taittui viiden korttelin verran 25 kerroksen korkeudessa sunnuntai-iltana.

Kävely lähes 400 metriä pitkällä nuoralla näytettiin suorana tv-lähetyksenä. Sisarukset aloittivat matkan nuoran vastakkaisista päistä.

Puolivälissä Lijana joutui istumaan nuoralla, jotta Nik pystyi kiipeämään hänen ylitsensä ennen kuin molemmat saattoivat jatkaa matkaa.

Jännitystä yritykseen toi se, että kävely oli Lijanan ensimmäinen esiintyminen lähes kohtalokkaan putoamisen nuoralta vuonna 2017. Tuolloin hän putosi harjoituksissa yhdeksän metrin korkeudesta ja loukkaantui, kun kahdeksan hengen nuorallakävelijäryhmä harjoitteli kävelyä pyramidimuodostelmassa.

Wallendan sirkusperheen kanta-isä, Karl Wallenda, kuoli vuonna 1978 pudottuaan nuoralta San Juanissa, Puerto Ricossa. Karl oli Nik ja Lijana Wallendan isoisoisä.

36 minuuttia kestäneen kävelyn aikana Nik rohkaisi sisartaan mikrofonin ja kuulokkeiden välityksellä. Lijanan kuultiin rukoilevan ja laulavan itsekseen kävelyn aikana.

– Unelmoikaa isosti, mikään ei ole mahdotonta, Nik Wallenda sanoi juuri ennen kuin pääsi perille nuoralla.

Vuonna 2012 Nik Wallenda käveli nuoralla Niagaran putouksen yli. Hänen seuraava tavoitteensa on kävellä toimivan tulivuoren yli.