1. yle.fi
  2. Uutiset

Donald Trump -neulemallit pannaan – käsityöharrastajien nettiyhteisö kieltää USA:n presidentin ylistämisen

Maailman suurimpiin virkkaajien ja neulojien nettisivustoihin lukeutuva Ravelry katsoo Yhdysvaltain nykyhallintoa tukevien käyttäjien vahvistavan valkoisten ylivaltaa ajavien asiaa.

Donald Trump
Patsas päässään vaaleanpunainen villamyssy.
Yhdysvaltain Cambridgessa tammikuussa 2018 järjestetyn naisten marssin osanottajat pukivat patsaan Trumpia vastustavaan pipoon, joka tunnetaan nimellä "pussy hat". Käsityöharrastajat ovat valmistaneet kyseisiä pipoja myytäväksi mielenosoituksissa.EPA

Maailman suurimpiin käsityösivustoihin lukeutuva Ravelry (siirryt toiseen palveluun) on päättänyt kieltää Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja tämän hallinnon tukemisen sivuillaan. Kiellettyä on jatkossa niin Trumpia ylistävien keskustelujen kuin presidenttiä kuvaavien neulemallienkin julkaiseminen, uutisoi The Guardian -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Yli kahdeksan miljoonan neulomisen ja virkkaamisen harrastajan käyttämän nettisivuston ylläpitäjät perustelevat kieltoa sillä, että Yhdysvaltain nykyhallintoa tukevat edistävät valkoisten ylivaltaa ajavien asiaa.

– Emme voi samaan aikaan tarjota tilaa, jossa ei syrjitä ketään ja sallia valkoisen ylivaltaa ajavien avoimen tukemisen, todetaan sivuston Twitter-tilillä julkaistussa viestissä.

Ravelryn mukaan Trumpin hallinnon tukeminen on kiistatta tuenosoitus myös valkoisten ylivaltaa ajavalle liikkeelle. Julkaisemassaan tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) sivusto painottaa, että Trumpin kannattajat ovat tervetulleita sivustolle jatkossakin, eikä Ravelry tue sen paremmin Yhdysvaltain demokraatteja kuin republikaanejakaan. Tiedotteessa painotetaan, että konservatiivisuus on eri asia kuin suvaitsemattomuus ja viha.

Neuleyhteisön kielto noudattelee roolipeliyhteisö RPG.netin (siirryt toiseen palveluun) viime vuonna tekemää linjausta.

Lue seuraavaksi