Lipputrokari myy Kuhmon Kamarimusiikin lippuja kalliilla – "Emme voi varmasti luvata, että sitä kautta ostetuilla lipuilla pääsee sisään"

Monille on syntynyt käsitys, että Viagogo on tapahtumien virallinen lipunmyyjä.

Lippujen trokaaminen
Kuvakaappaus Viagogo.com/fi -nettisivuilta.
Lippujen jälleenmyynti ei ole Suomessa rikos. Sveitsiin rekisteröitynyt Viagogo on taktisesti suojautunut EU-lainsäädännön ulkopuolelle, joten Suomen viranomaistenkin on vaikea puuttua sen toimintaan.Viagogo.com/fi

Sveitsiläinen lipunmyyntisivusto Viagogo myy Kuhmon Kamarimusiikin lippuja ilman, että sen kanssa olisi sovittu myynnistä. Kuhmon Kamarimusiikki varoittaa Facebook-sivuillaan Viagogon myymistä lipuista ja kehottaa yleisöä ostamaan liput yhteistyösivustoilta.

Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen kertoo, että liput ovat Viagogon sivulla hyvin kalliita. Lisäksi monesta konsertista on merkintä loppuunmyynnistä tai lähes loppuunmyynnistä, vaikka oikeasti lippuja on vielä jäljellä.

Monille on syntynyt käsitys, että Viagogo on tapahtumien virallinen lipunmyyjä. Kyse on kuitenkin lippujen jälkimarkkinapaikasta, jonka kautta kuka tahansa voi myydä ostamiaan lippuja eteenpäin.

Konserttilippuja etsivä päätyy usein Viagogo-palveluun hakemalla lippuja Googlesta. Viagogo tulee lähes poikkeuksetta hakutuloksissa mainospaikalla ensimmäisenä vaihtoehtona, kuten käy myös Kuhmon Kamarimusiikkia hakiessa.

Lippujen jälleenmyynti ei ole Suomessa rikos. Sveitsiin rekisteröitynyt Viagogo on taktisesti suojautunut EU-lainsäädännön ulkopuolelle, joten Suomen viranomaistenkin on vaikea puuttua sen toimintaan.

– Tämä on meille äärettömän kiusallista. Ja on ikävää, että ihmiset menevät harhaan, Rusanen sanoo.

Sari Rusanen muistuttaa, että Viagogon kautta ostetuilla lipuilla ei välttämättä pääse konsertteihin.

– Emme voi varmasti luvata, että sitä kautta ostetuilla lipuilla pääsee sisään. Tässä vaiheessa voimme ainoastaan varoittaa asiasta.

Lue myös:

Kuluttajavirasto kehottaa varovaisuuteen pääsylippujen jälleenmyyjän Viagogon kanssa

Varo lipunmyyntisivusto Viagogoa, neuvoo kuluttajaviranomainen

Teatterivieraat jäivät ilman ostamiaan lippuja – liput oli ostettu kansainvälisen lipputrokarin kautta

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!