Mäkihyppääjä Jarkko Määttä treenaa kesällä rullaluistimilla ja skeittirampeilla

Kesän kisakausi alkaa heinäkuussa, mutta vielä maajoukkueen hyppääjiä ei ole sinne valittu.

mäkihyppy
Mäkihyppääjä Jarkko Määttä
Kainuun Hiihtoseuraa edustava Jarkko Määttä sanoo, että kesän harjoittelussa näkyvät nyt paljon mäkihypyn ulkopuoliset lajitaidot.Arto Loukasmäki / Yle

Kajaanilaisen mäkihyppääjän Jarkko Määtän kesän harjoitukset ovat sujuneet toistaiseksi hyvin. Tulevaan kauteen valmistautuva maajoukkuehyppääjä myöntää, että viime vuosina hän on tehnyt paljon virheitä eikä menestystä ole tullut odotetusti.

– Yksinkertaisesti kaikki on tuntunut romahtavan silloin, kun olisi pitänyt olla parhaimmassa henkisessä ja fyysisessä kunnossa. Se on ollut iso ongelma, Määttä kertoo.

Määtän mukaan aikaisempiin vuosiin verrattuna nyt tarkoituksena on harjoitella maltillisesti ja järkevästi. Päivittäisissä rutiineissa korostuvat etenkin mäkihypyn ulkopuoliset lajitaidot.

– Esimerkiksi tasapainojuttuja on harjoiteltu aika paljon rullaluistimilla ja skeittirampeissa. Vauhtimäessähän on alamäki ja kaarre, joten siinä pitää olla luonnollisesti tasapainossa. Myös rullalautahypyt ovat tulleet todella paljon enemmän osaksi päivittäistä harjoittelua, Määttä sanoo.

Skeittaaminen ei ole ollut vierasta Määtälle, sillä hän viihtyi vielä mopoiässä paljon rullalaudan päällä.

– Se piti pikkuhiljaa lopettaa, koska se on vähän riskialtista. Nyt kikkailemme hieman erilaisilla rullalaudoilla. Niillä ollaan tasajaloin ja mennään vain eteen- ja taaksepäin, Määttä naurahtaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!