Taipalsaaren kunnanjohtajan tuoli huojuu juuri ennen vakinaistamista – kunnanvaltuutetut haluavat keskustella Kari Kuuramaan toiminnasta

Kunnanvaltuutetut haluavat keskustelua ennen kunnanjohtajan koeajan päättymistä.

Taipalsaari
Taipalsaaren kunnanjohtaja Kari Kuuramaa
Taipalsaaren kunnanjohtaja Kari Kuuramaa.Tommi Parkkinen/Yle

Osa Taipalsaaren kunnanvaltuutetuista haluaa keskustella koeajalla olevan kunnanjohtaja Kari Kuuramaa toiminnasta ennen Kuuramaan koeajan loppumista. Taipalsaaren kunnanjohtajan puolen vuoden koeaika päättyy heinäkuun alussa.

Neljä sosialidemokraattia ja kolme Taipalsaari-liikkeen valtuutettua vaatii ylimääräistä kunnanvaltuuston kokousta kiireellisesti. Yksi vaatimuksen allekirjoittajista on sosialidemokraattien Elma Mikkola. Hän toivoo, että avoin keskustelu lopettaisi turhat pulinat.

– Lähinnä haluamme nostaa meitä vaivaavat asiat pöydälle ja keskustella niistä. Kunnanjohtajalla on mahdollisuus selvittää asioita meille, Mikkola sanoo.

Mikkola ei kuitenkaan yksilöi valtuutettuja vaivaavia asioita.

Keskusta ei näe syytä keskusteluun

Kunnanvaltuuston keskustalainen varapuheenjohtaja Osmo Laine ei näe tarvetta erilliseen keskusteluun kunnanjohtajan kanssa. Hänen mukaansa Kuuramaa on hoitanut tehtävänsä niin kuin pitääkin.

– Mielestäni hallitus voisi todeta, että Kari Kuuramaa nauttii hallituksen luottamusta ja mitään keskusteluja ei tarvita, Osmo Laine sanoo.

Laine muistuttaa, että Kuuramaa on hoitanut sekä kunnanjohtajan että hallintojohtajan tehtäviä.

– Mielestäni hän on selviytynyt tehtävistään ihan hyvin. Minulla ei ole ainakaan mitään tarvetta käydä häntä erottamaan.

Asiasta ensin kertoneen Etelä-Saimaan (siirryt toiseen palveluun) (maksullinen palvelu) mukaan kunnanhallitus ottaa ylimääräisen valtuuston kokouksen järjestämisen esille huomisessa kokouksessaan.