Rovaniemi aikoo aloittaa henkilöstösäästöt – suurin osa valtuutetuista hyväksyy organisaatiomuutoksen, työntekijävähennykset osin mietityttävät

Säästöjen kohteena olisi yhteensä noin 52 henkilötyövuotta.

kuntapolitiikka
Rovaniemen kaupungintalo.
Rovaniemen kaupungintaloPerttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee tiistaina mahdollisten yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista kaupungin henkilöstön osalta. Tavoitteena on nipistää tulevan vuoden kuluista aiempaa suunniteltua enemmän, yhteensä 2,5 miljoonaa euroa. Neuvottelut alkaisivat elokuussa. Ne aiotaan liittää kaupungin organisaatiomuutokseen, jossa aiotaan muun muassa lakkauttaa lautakuntia.

Henkilöstösäästöjen kohteena olisi yhteensä noin 52 henkilötyövuotta

Rovaniemen kaupungin organisaatioon suunniteltu muutos nähdään lähes kaikissa valtuustoryhmissä ainakin melko hyvänä. Ainoastaan vasemmistoliitto kritisoi suunnitelmia suoraan. Valtuustöryhmän mukaan päätösten siirtäminen vain kolmeen lautakuntaan keskittää myös valtaa tietyille ihmisille.

Vaihtoehtoja irtisanomisille

Kaavaillut henkilöstömuutokset jakavat Rovaniemen valtuustoryhmiä. Vasemmistoliitto näkee, että yhteistoimintaneuvottelun aloittaminen koskemaan kymmeniä virkoja olisi liian kova säästöratkaisu. Sinisten valtuustoedustaja ei halua henkilöstövähennyksiä, mutta hän ei usko, että niitä edes tulisi valtionapujen parantuessa.

SDP:n ja vihreiden mukaan henkilöstövaikutukset eivät saisi kohdistua suorittavaan portaaseen. Kristillisdemokraattien mukaan kaupungin tulisi miettiä pitkän aikavälin seurauksia esimerkiksi lapsille.

Rovaniemen valtuustoryhmistä keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset näkevät, että välttämättömät säästöt on tehtävä.

Nyt suunniteltujen muutoksien vaikutuksia henkilöstöön voisivat olla paitsi irtisanominen myös osa-aikaistaminen tai lomauttaminen. Vaikutukset voitaisiin kuitenkin välttää esimerkiksi töiden uudelleenjärjestelyillä tai lomarahojen vaihtamisella vapaaksi.

Korjattu 25.6.2019 kello 9.13: Korvattu virka sanalla henkilötyövuosi.