"Jos päätyy roskalavalle tai Puolangalle, täytyy olla onnellinen siellä, missä on" – Pessimismimusikaali kertoo onnen etsimisestä

Roskalava on Puolangan pessimistien musikaalissa tärkeä symboli.

musikaalit
Puolangan pessimistit levittävät aatettaan tänä kesänä musikaalin merkeissä.
Musikaalin roskalava kuvastaa sitä, kuinka onni voi löytyä sieltä, mihin elämässä joutuu.Jarmo Nuotio / Yle

Puolangan pessimistit levittävät aatettaan tänä kesänä musikaalin merkeissä.

Musikaali kertoo siitä, kuinka ihmiset koittavat epätoivoisesti etsiä onnea vääristä paikoista. Musikaalin toinen käsikirjoittaja Kimmo Kristian Rajala kertoo, että esityksessä nähtävä roskalava on näytelmän ydin.

– Roskalava on elämän symboli. Se kuvastaa sitä, kuinka onni voi löytyä sieltä, mihin elämässä joutuu. Eli jos päätyy roskalavalle tai Puolangalle, täytyy olla onnellinen siellä, missä on.

Musikaalin ensi-ilta on 4.7. ja sitä esitetään 4.8. saakka Askanmäessä.

Askanmäen kesäteatteri sijaitsee noin 25 kilometriä Puolangalta pohjoiseen keskellä korpea.

Musikaalin toinen käsikirjoittaja ja tuottaja Tommi Rajala kertoo, että tavoitteena on tuplata aiempien kesäteatteriesitysten yleisömäärä, eli tavoitteena on, että katsojamäärä yltäisi 5 000 henkilöön.

– Jos tämä tavoite ei täyty, pääsee Puolanka lopullisesti eroon pessimisteistä, sillä tappio olisi liian iso kantaa, Tommi Rajala kertoo.

Lue myös:

Pessimistit seuraavaksi musikaalin kimppuun – "Voihan se olla, että tämä jää kesken"

Nyt nauretaan kaatuneelle kyltille – Puolangalla iloitaan, että pienen piirin virnuilu pessimismistä on kasvanut koko Suomen vitsiksi

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!